1988 Chevy S10: Kod 32

Den 1988 Chevy S10 kom standard med 2,2-liters OHV inline fyrcylindrig motor och var utrustad med omborddiagnos. Omborddiagnos kod 32 hänvisar till avgasrecirkulationssystem på 1988 S10. Vissa människor kommer att säga bara ersätta avgasåterföring eller EGR-ventil och gå vidare, men detta är inte alltid sant och hela EGR-systemet bör kontrolleras för fel innan du byter EGR-ventilen. ECM till EGR anslutning

EGR-ventilen är ansluten och styrs av den elektroniska styrenheten. Dra ut kontakten ovanpå EGR-ventilen och kontrollera om korrosion i kontakten pigtail eller kontakten på EGR-ventilen. Om det inte finns korrosion, rengör anslutningarna med elektriska renare och rensa koden. De korrosion kunde ha varit källan till problemet. Också, spåra trådarna tillbaka in i ledningsnätet och brandvägg, ett öppet, eller jordad, tråd gör att EGR-systemet inte fungerar korrekt. Om någon skada på några kablar hittas, reparera tråd och bestämma orsaken till den brutna eller skadade tråd. Addera EGR ventilpassagerna

Ibland EGR-ventilen kommer att visas att inte arbeta när passagerna för avgaserna är blockerade av röding och sot. Koppla ur EGR-ventilen och ta bort EGR-ventilen från motorn och inspektera passagerna vid den matchande ytan av EGR-ventilen. Om de är igensatta eller full av röding och sot, spraya dem med lite broms renare och ren med en stålborste. Låt bromsen renare torka innan du installerar EGR-ventilen i motorn.
Felaktig EGR Ventil
p Det är möjligt att EGR-ventilen i sig har blivit fel och behöver bytas ut. Om alla anslutande ledningar är i gott skick, kontaktdon och passager är rena, men felet kvarstår, kan EGR-ventilen fastnat helt öppen eller stängd och måste bytas.
Felaktig ECM

I de fall där koden 32 för EGR-systemet är inte den enda felkod, kan det vara möjligt att datorn-liknande ECM har blivit defekt eller dess anslutningar har blivit löst och eventuellt korroderat. ECM är placerad i kabinen, strax bakom handskbox under instrumentbrädan. Ta ECM från dess monteringsfäste och inspektera ledningar och anslutningar. Om alla ledningar verkar bra, kan det vara nödvändigt att byta ut ECM.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68552.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.