Felsökning 89 Chevy S10 Motor

Felsökning en 1989 Chevrolet S10 motorer kan vara en komplicerad uppgift. Motorn i sig har många svåråtkomliga ställen, och eftersom alla symptom kan ha flera orsaker, kan processen vara tidskrävande. Det är ett sätt att effektivisera processen. Även om S10 föregick 1996 och den samtida On-Board Diagnostic-system, får du felsöka leder från truckens dator. För att göra detta, måste du sätta S10 i ett självtest läge och räkna hur många gånger kontrollera motorn ljus blinkar på dig. Saker du behöver
Paper clip
Visa fler instruktioner
1

Leta monteringsbandet Diagnostic Link. Den ALDL uttaget kommer att ligga under S10 ratt.
2

Räta ut ett gem och sedan böja den i form av en lång "U." Placera ändarna av gemet i "B" och "A" slots på ALDL. Dessa tider är bredvid varandra, och är längst till höger i ALDL översta raden.
3

Sätt i nyckeln i S10 tändning och vrid till "On." Låt motorn.
4

räkna hur många gånger kontrollera motorn ljus blinkar. Chevrolets flash koder består av en första och andra nummer. Den första representeras av en lång blinkning, och den andra utgörs av en kortare flash. Till exempel kommer kod 55 vara fem långa blixtar och fem korta blinkningar. Det blir en paus för att markera slutet av en kod och en början på en ny. Ignorera kod 12 när de blinkande startar. Det är alltid det första förmedlas. Skriv koderna ner när du räknar dem.
5

Vrid S10 elsystem och ta bort gemet från ALDL.
6

Consult antingen en Haynes reparationshandbok eller lokalisera gamla Chevrolet flash-koder på nätet (se Resurser). Läs definitionerna och göra en lista. Grupp koderna i kluster av var de kommer att placeras i motorn.
7

Öppna S10 huva och börja felsöka motorn med din lista över problem.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66367.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.