Hur man testar en generator med en voltmätare

Generator utgång bör vara stabil i ett fordon för att utföra korrekt. Nivån på produktionen bör endast varierar med belastning och motorvarvtal. En över-eller under-laddning generator kan snabbt leda till alla möjliga udda problem, till och med fel på komponenter. Om du misstänker att din generator sviktar, kan du utföra ett snabbt test med en voltmeter och en hjälpreda för att bestämma generatorns status. Medan de flesta bilreparationer anläggningar kan utföra en långt mer grundlig test på generatorn, som utför detta test med voltmetern kan ge dig en gedigen uppfattning om generatorns nuvarande skick. Saker du behöver
Skyddsglasögon
Visa fler instruktioner
1

Lyft huven och leta reda på generatorn. Sätt dina skyddsglasögon på och anslut därefter voltmeter till generatorn.
2

Starta motorn, slå på samtliga inre elektriska tillbehör, såsom radio och ljus, och har din hjälpare håller gasreglaget ner så bilen går på tomgång vid 1200 rpm.
3

Läs displayen på voltmetern att få läsningen av maximal effekt. Detta bör vara inom ett par punkter i generatorns övre utgång. Därför, om du har en 110-amp generator, bör du ha en läsning mellan 105 och 110. Du kan bestämma din generatorns övre utgång genom att hänvisa till den specifika tjänsten manualen för ditt år, märke och modell av fordon. Utgången är ofta, men inte alltid, stämplas in i generatorn hölje.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64820.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.