Hur man diagnostiserar en gnisslar när en lastbil backar upp

En liten , till synes oförargliga gnisslande ljud kan bli ett stort irritationsmoment som spelar på dina förväntningar varje gång du använder ditt fordon . Fast det är nog ofarligt , vill du fortfarande att det ska gå bort --- nu . Situationen kan bli speciellt tröttsamt i ett kommersiellt fordon , såsom en stor lastbil . Dessa fordon säkerhetskopiera många gånger under en dag som de går om sina avsedda uppgifter . Lär dig att diagnostisera den där irriterande knyst och , om möjligt , vidta lämpliga åtgärder för att undanröja det . Saker du behöver
Silikonspray
Visa fler instruktioner
1

Inspektera ram - till - kropp bultar. Kontrollera att säkerställa att de är alla närvarande och tätt . Lösa frame -to - husbultarna låter kroppen eller ram att förskjutas något vid säkerhetskopiering , skapar buller .
2

Inspektera skicket på fjädring bussningar . Spraya dem med silikonspray för att återställa sin följsamhet och eliminera gnissel .
3

Inspektera broms komponenter . Kontrollera för att bestämma huruvida den akuta bromssystemet släpper korrekt. En dra bromsback i en trumbroms konfiguration kommer att orsaka gnisslande ljud i och kring hjulen .
4

Inspektera drivaxeln och kardanknutar . Slitna U - fogar kan orsaka clunking och gnisslande ljud under lastbilen .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68114.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.