Så här kontrollerar motorn i Elantra

En On-Board Diagnostic scanner kan hjälpa kontrollera en Hyundai Elantra motor. Tjänsten motorn snart ljuset inte behöver vara tända. Det diagnostiska systemet övervakar rutinmässigt motorn för problem, och när ett fel avkännes, blir tjänsten ljus aktiv och en felkod utfärdas. Den Elantra datorsystem, dock inte klass varje problem som felkod värdig. Problemet måste upprepa sig själv ett antal gånger. Under tiden, klassificerar systemet dessa fel som "pågående". Hämtar väntande koder är lika enkelt som att dra felkoder. Saker du behöver
OBD-II skanner
Visa fler instruktioner
1

Rådgör skannerns manual för definitioner felkoder. Markera sidan i listan börjar, och ställ den på toppen av din Elantra instrumentbrädan.
2

Sätt Elantra är nyckeln i tändningslåset, men lämnar motorn och det elektriska systemet.

Billiga 3

Lokalisera Elantra s diagnosuttaget under instrumentbrädan. Det kommer att avslöjas och till vänster om rattstången. Anslut din OBD-II skanner i detta uttag. Vad du ska göra härnäst beror på den exakta OBD-II skanner du har köpt. Processen är i grunden liknande över varumärken, men det finns variationer och olika konfigurationer knappen. CarMD skanner, till exempel, inte kräver att du startar din motor, men andra som Actron s CP9125 inte.
4

Starta Elantra motor om din skanner kräver det. Dessutom kommer vissa skannrar aktivera sig när en anslutning avkänns med en diagnostisk bildläsare. Vissa bildläsare måste manuellt påslagen.
5

Läs felkoder visas på skärmen. Bläddra igenom dessa och leta efter koder som "pågående".
6

Konsultera manualen du kvar på instrumentbrädan för kodbeskrivningar. OBD-II-koderna är indelade i två allmänna klasser. Det finns generiska koder som gäller alla fordon OBD-II-kompatibel fordon. Det finns även koder som är specifika för Hyundai fordon. Om du handboken inte innehåller dessa koder, måste du gå online och hitta koderna på ett icke-Hyundai relaterade webbplats. Om din skanner handbok inte innehåller koderna alls, kan det bero på att den kommer med en programvara som måste installeras på din hemdator. Denna typ av program är avsedda att hjälpa till fordonsdiagnos.
7

Stäng av bilen och koppla från skannern från datalänk anslutningen. Använd koden definitioner att felsöka motorn. Om problemen låter mer avancerad än din erfarenhet eller skicklighet nivå, överväga att köra Elantra till en Hyundai godkänd mekaniker.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66166.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.