Vad händer om jag kör min bil med en dålig Knock Sensor?

Knackningssensorerna är bara en av de saker som skiljer den nyaste generationen av förbränningsmotor från föregående. Den knackningssensor är datorns "öra" på motorn, medan det är viktigt när det gäller optimering, datorn fortfarande inte riktigt sluta famla i blindo utan det. Knock Sensor Basics

En knock sensor är i huvudsak en piezoelektrisk mikrofon, precis som de mickar på en elgitarr. En piezoelektrisk, eller PE, är ett material som vänder stötbelastning eller kinetisk energi direkt till elektrisk ström. Tillämpa mekaniskt tryck till en PE som blyzirkonat kristall, ben, siden eller ens tandemaljen orsakar ämnets magnetiska domäner att snabbt anpassa och re-align, vilket skapar elektricitet. Ljudenergi påverkar en PE sänder en darrning av kompression genom den, vilket gör att PE och avger en elektrisk utsignal av en viss spänning och frekvens.
Motorbuller

Motorer gör en massa oväsen, och inte bara de kraftfulla smällar i samband med förbränning händelsen. Subtilare toner flöde genom hela motorblocket - ljudet av vevaxeln spinning, den slående tap av armaturen och harmoniska reverberationer vibrerande blocket som en klocka. Datorn vet och känner igen de flesta av dessa ljud, men skickar upp ett larm när den hör den sura anmärkning av bränsle pre-antändas eller detonera i cylindern. Det knackar du hör från förarplatsen är bara den mest högljudda av en rad subtila ljudvågor som avges av onormal förbränning.
Datorer Reaktion

Vid detektering knock , eller något av de subtila vibrationer som föregår den, justerar datorn tändningsmatris och luft /bränsleblandning för att bli av med det. Många moderna motorer är faktiskt inställd att köra höger vid gränsen för knackning för att optimera motorns effekt enligt bränsle oktan och höjd. I själva verket är det knackningssensorn en viktig tuning stöd för "flexbränsledrivna" motorer som kan se bränslen med ett oktantal intervall från 84 till 112, från den fattigaste mule-urin-grade gas till mycket raffinerad etanol.


Bad sensorerna

Ingenjörer förvänta dig inte dina sensorer för evigt, vilket är varför de programmera datorn att själv diagnostisera de flesta av dess sensorer. Om knackningssensorn misslyckas eller dess värden går långt utanför intervallet, kommer datorn att växla sannolikt att ett standard program som inte är beroende av input från sensorn. Du nästan säkert kommer att förlora makten, men hur mycket du förlorar beror på hur nära datorn kör motorn till dess oktan gräns och hur tungt det bygger på knock sensor ingång.
Applications

Turboladdad, hög komprimering och flexifuel-motorer står att förlora mest makt och kan allvarligt fördröja timing och hålla transmissionen ur överväxel tills knackningssensorn har bytts ut. Detta, den fruktade "limp home"-läge, är utformad för att göra bilen praktiskt taget värdelösa tills du får sensorn fast. Tillverkarna gör detta avsiktligt eftersom det förvalda programmet ger högre utsläpp än standard återkoppling programmet -. En no-no om EPA avser Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68606.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.