Så Kontrollera tändspole på en 2002 Mitsubishi Diamante

Mitsubishi Diamante debuterade 1990. Den 2002 Mitsubishi Diamante var utrustad med en 2,5-liters V-6 motor som producerade mellan 205 och 210 hästkrafter. Den 2002 Diamante motor utnyttjar en distributör-typ tändsystem, som innefattar en tändspole, samt en fördelarlocket och rotorn. Tändspolen kan testas med hjälp av de primära eller sekundära slingrande tester, båda dessa test ger dig information om din Mitsubishis tändspolen och huruvida spolen behöver bytas. Saker du behöver
obestämd nyckel satt
Multimeter
Visa fler instruktioner
Tändspole s Primärlindning
1

Lyft huven på Diamante och ställa huven prop. Ta bort minuskabeln från batteriet, med hjälp av en skiftnyckel. Stoppa kabeln till sidan av batteriet så det finns ingen chans att oavsiktlig beröring.
2

Ta bort den elektroniska kontakten på tändspolen för hand. Tändspolen ligger på den övre passagerarsidan av motorn. Ställ ratten på multimetern till ohm, vilket är den uppochnedvända hästskoformade urval
3

. Sätt den röda proben från multimeter längst till vänster stift på tändspolen. Det finns sju stift, numrerade från 1 till 7 från vänster till höger, när man tittar på tändspolen. Sätt den svarta proben på den andra delen från vänster, vilket är stiftet nr 2. Motståndet ska vara mellan 0,65 och 0,7 ohm. Om motståndet inte är inom dessa specifikationer, byt tändspolen.
4

Installera den elektriska kontakten om testet ger positiv feedback på tändspolen. Installera den negativa batterikabeln på batteriet och dra åt ordentligt med en skiftnyckel.
Tändspole s sekundärlindningen
5

Höj huven på Diamante och set huven prop. Ta bort minuskabeln från batteriet, med hjälp av en skiftnyckel. Stoppa kabeln till sidan av batteriet så det finns ingen chans att oavsiktlig beröring.
6

Ställ ratten på din multimeter ohm, vilket är den uppochnedvända hästskoformade val. Ta ut den elektriska kontakten från tändspolen för hand. Avlägsna tändningskabeln från toppen av tändspolen för hand. Ta bort tråden från start, istället för att dra själva tråden.
7

Installera röda proben i din multimeter på toppen post eller hög spänning inlägg av tändspolen. Placera den svarta proben på stift "1" eller "2" på den elektriska kontakten på coil.The elektroniska kontakten stift är numrerade från 1 till 7 från vänster till höger, när man tittar på kopplingen. Resistansen ska vara mellan 9000 till 13.000 ohm. Om motståndet på sekundärlindningen testet inte är inom dessa specifikationer, byt tändspolen.
8

Installera spolen tråd på spolen för hand om tändspolen testet ger positiv feedback om spolen. Installera den elektriska kontakten på spolen för hand. Installera den negativa batterikabeln på batteriet och dra åt ordentligt med en skiftnyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68442.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.