Vibrationer i avgaserna

Avgassystem vibrationer är en av dessa små saker som helt kan förstöra en annars-utmärkt bil. Oavsett hur imponerande din bil var när den rullade ut från utställningslokalen eller garage, mindre avgaser vibrationer är säker på att göra någon tillfällig lyssnare hörsamma den strategi för ett beat-ned rattletrap. Lyckligtvis, de flesta är lätta nog att ta itu med om du är villig att spåra källan. Typer av Vibration

två typer av vibrationer kan påverka ditt avgassystem: ljudets tryckvågor kommer från avgasportar, och vibrationer i själva motorn på grund av vridning. Tryckvåg vibrationer är oftast transparenta, reser genom avgassystemet till antingen absorbera in eller avbryta i ljuddämparen. Dessa vågor är harmoniska, som vibrationer av en högtalare, men de är oftast för minut att orsaka buller genom komponent rörelse. Engine vibrationer, å andra sidan, kan lätt skaka avgasrören tillräckligt för att orsaka komponent skrammel eller stöt.
Avgassystem hängare och fästen

Bad eller trasig avgas galgar eller klämmor är förmodligen Nr 1 orsaken skramlande i avgassystemet. Lösa klämmor och komponenter kommer typiskt vibrerar i direkt frekvens med motorn, flyttar med motorblocket och tar upp frigång under bilen eller i slangen genom att knacka. Dåliga galgar kommer oftast bara orsaka skrammel eller vibrationer om de är helt trasiga eller slitna till den grad att de tillåter hela avgassystemet gunga med motorns rörelser. I fall som dessa, du är mer benägna att höra en uttalad knock när snabbt varva med motorn än att uppleva en konstant vibration.
Exhaust Drone

Avgassystem drone händer på grund av att andra typen av vibration, harmoniska tryckvågen. Tryckvågor - eller ljud - som lämnar motorn och flytta genom avgasröret kommer ständigt studsa upp och ned i röret och ge en del av sin energi till det. Vid vissa frekvenser, kommer avgaserna vibrera i harmonisk resonans med tryckvågor och snedvrider enligt, detta fenomen är samma som du ser om du tittar på slow-motion-bilder av en kristall vinglas splittras när den utsätts för en viss musikalisk anteckning. De metallrör böjar och snäpper på plats i stället för splittring, vilket gör att det fungerar som en högtalare och avger den fruktade avgaser drönare. Addera Sysslar med Drone

enklaste sättet att hantera avgaserna drone är att installera avgasrören gjorda av tjockare rör. Väldigt tjock slang har en resonansfrekvens väl utanför intervallet din motor sångröst, och det kommer att stå emot vibrationer därefter. Det andra alternativet är att behålla dina befintliga ledningar, men slå in dem i något material som kommer att fungera som en harmonisk dämpare, hög temp header wrap är perfekt för denna uppgift, och det är lätt att eftermontera. Det sista alternativet är att installera en Helmholtzresonator avstämd för att radera ut den felande frekvens. Medan många hot-rodders kommer att ta bort ett lager resonator att öka avgasflödet, kommer många att hamna sätta på den igen efter att ha gått igenom dagliga migrän och ett par flaskor dussin av aspirin.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68605.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.