Jeep tidsanvisningar

Jeep bilar med förgasare använder traditionella distributör-baserade tändsystem. En tändspole bygger upp en laddning av energi och frigör den till distributören. Distributören sänder elektrisk energi till varje tändstift till brand i sin cylinder. Korrekt timing av cylindern tändföljd krävs för att säkerställa korrekt motordrift. Felaktig timing resulterar i ojämn tomgång och misständning cylindrar under körning. Saker du behöver
Timing ljus
Krita
Lösningsmedel
Distributör skiftnyckel
Varvräknare
Visa fler instruktioner
1

Starta motorn och låt den värmas upp till normal arbetstemperatur. Kontrollera att luftkonditioneringen är avstängd.
2

Koppla enheten vakuum förväg. Avlägsna och anslut slangen till distributören och koppla bort elkontakten från datoriserade utsläpp (CEC)-systemet brytaranordningen ligger på toppen av ventilkåpan. Addera 3

Leta tidpunkten varumärken. Från toppen av motorn, dessa är synliga på vevaxelns remskiva eller vibrationsdämpare. Använd lösningsmedel för att rengöra fett från vågen och använda krita för att göra index spåret mer synliga. Också markera den punkt på skalan som anges av fordonets avgasrening informationen etikett.
4

Anslut stroboskop och varvräknare. Strömmen leder för varje fäster batteriet och plocka upp ledningen ansluter till nummer ett tändstift tråd. Route några kablar och leder bort från rörliga motordelar. Rikta timing ljus vid inställningsmärkena.
5

Test tidpunkten medan en medhjälpare håller motorns varvtal på 1600 rpm. Krita märket på vevaxelns remskiva eller vibrationsdämpare verkar orörlig. Om samordnas med markeringen på skalan tändningen är korrekt. Om den inte är i linje, behöver distributören justering. Lossa distributör med distributören skiftnyckel för att lossa lastrummet ner bulten.
6

Rotera distributören sakta tills markeringarna linjerar. Dra åt bulten och kontrollera timing. Om märkena är i linje, ta bort stroboskop och varvräknare och anslut dammsugarslangen förväg enheten och CEC-system switch.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67606.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.