Min 1999 Ford Taurus ojämn tomgång, Parkett och Check engine lampan lyser

Säga vad man vill om sin styling, men Fords ultimata bubblan-bil förhållningssätt till estetik inte hålla Taurus - och Mercury Sable stablemate - från att göra anspråk på titeln mest sålda bilen i USA för ett antal år. Enkelhet och Everyman mångsidighet var viktiga delar i Fords marknadsföring system för Taurus, gjorde ett faktum ännu mer uppenbart när man betänker att Tauruses av denna årgång endast kom med en enda motor alternativ. Fords Vulcan 3,0-liters V-6 var en beprövad konstruktion, levererar utmärkt hållbarhet och acceptabla prestanda för priset. Ändå tar tid ut sin rätt på alla människans strävanden, och USA: s bil är inget undantag. Idle Air Control Valve

Vulcan V-6 använder ett servo-styrd tomgång ventil luft styrning till mätare luftflöde på tomgång. IAC fungerar som en kompletterande gasspjällsblad, skicka luft runt den primära spjällskivan och låta datorn till mer exakt kontrollera luft /bränsleblandning vid tomgång. Igensatt eller funktionsstörning IAC ventiler kan orsaka en ojämn tomgång och motorstopp i plötslig inbromsning, och normalt resa en lätt kontrollera motorn med koden P1506 för en IAC överhastighet fel, och P1507 för en under-varvtalsavvikelse.

Oxygen Sensor Fel

syresensor är bilens primära återkopplingsmekanismen, utan det är datorn bara gissa om vad motorn faktiskt gör. Oxygen sensorer kan fallera på ett antal olika sätt, en del intermittent och andra konstant. En dålig O2-sensor kommer att förvirra datorn, vilket kommer att kalibrera sin insprutningstidpunkten att möta O2 sensorns dåliga data. När O2-sensor blir illa nog, kommer datorn att ignorera det helt och gå in i "open loop"-läget för att skydda motorn. Open loop läget använder datorns bästa gissning, och kan resultera i dålig tomgång kvalitet och motorstopp.
Datorer eller Power Fel

Plötslig och slumpmässiga stopp allmänhet uppstår från bilens tändningssystem, vilket är mycket känslig för alla typer av elektriska fel. Taurus dator är precis som alla andra i det att den inte gillar plötsliga spikar eller droppar i kraft, och tändspolar göra budgivningen på datorn. En dålig generator spänningsregulator maj spik ingång till datorn, och en lös, korroderad eller nött jordkabel kommer att svälta datorn och tändsystem behövs elektrisk ström. Nästan alla typer av givarfel kommer förvirra datorn och skicka den till öppen gjord loop. De primära misstänkta - bortsett från O2 sensorn - är veven /kamaxellägets sensor, trottelpositionsgivarens, massa luftflöde sensor och grenrör lufttryckssensor
Random Stuff
.

Vakuum läcker runt insugningsröret packning eller i vakuumledningarna kommer att orsaka en ojämn tomgång och motorstopp, liksom en felaktig avgasåterföring. En EGR-ventilen fastnat öppen kontinuerligt kommer att dumpa enorma mängder heta avgaserna in ditt intag, vilket orsakar ovannämnda symptom och kastar en kod P1408. Lågt bränsletryck orsakar ojämn tomgång och motorstopp, men ett smutsigt bränslefilter normalt löser inte ett bränsle ljus utöver det förväntade "O2 sensor fel" eller "O2 sensor, bank lean" diagnos. En dåligt fungerande bränslepump släpper trycket tillräckligt för att stanna motorn, och det kommer att kasta en kod som sträcker sig från P1230 till P1250. Ett dåligt läckande insprutare kan teoretiskt orsaka motorstopp om det dumpar tillräckligt med bränsle för att förvirra O2-sensor och få datorn att luta sig ut bränsleinsprutning på intilliggande cylindrar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68290.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.