Vad är fel när Rök Comes in Through den Ventilation System i Din Car?

Vad är fel när rök kommer in i ditt bilen? Det primära Problemet är förmodligen att du fortfarande bevakar sitter i bilen istället för att springa för ditt liv, eller åtminstone går för den närmaste brandsläckare. Men alla skämt åt sidan, en bit av rök kommer genom ventilationen-systemet behöver inte nödvändigtvis stava undergång för dig eller din bil - det allt beror på vad som rökning och var det kommer från. Identifiera den Smoke



Det första sak du kommer att behöver att göra är identifiera typen av rök, och det bästa sättet att göra det är genom lukten. De flesta människor känner doften av brinnande olja; det smells like en asfalt parkeringsplats på en varm dag, takläggning tjära eller körning genom att en road-paving konstruktion besättning. Elektriska ledningar brinner med en incredibly acrid, eye-vattning stank. Det är en av dessa dofter som, om gör dig inte vill att hoppa ut ur bilen, då är det åtminstone omöjligt att ignorera. Kylmedel har typiskt en sjukligt-sweet typ av lukt, nogt till svängen dig off av ice grädde för en vecka.


Rök Densitet

Din nästa ledtråd som till källan av din rök involverar den tjockleken eller densiteten av röken. En svag doft och tillfällig wisp av olja rök med den AC blåsaren på låg kommer i allmänhet indikera en smärre olja läcka i motorrummet. En synliga ström av konstant rök berättar för dig att den källan är mycket nära den blåsborste eller den luft-intaget, eller är inuti kanalen självt. Om rök böljor ut tillräckligt för att synbart fylla kabinen, då din bil är antagligen på brand. Put det ut och sälj den till någon du inte gillar.



Fresh vs Recycled Air

Detta test kommer att ge dig viss idé om huruvida källan är inne i kabinen eller utsidan. Turning den luftkonditioneringsapparaten till den "vent" Inställningen drar frisk luft in från utsidan, medan du slår på luften på justt återvinner luft redan är närvarande inne i kabinen. Detta är en särskilt användbart trick för att lokalisera kylvätska läckor, och räkna ut om lukten är kommande från din motor bay eller värmarens kärna. Elektrisk rök dras in genom den friska luften vent är troligen kommande från motorrummet, kanske som ett resultat av en tråd vidrör något varmt liknande den avgasgrenröret.


Elektriska Dofter och dimma

Om du får en elektrisk lukt - särskilt en med en varm, coppery underton till det - med den luften på både recycle-och vent, kanske du ha en sviktande blower fan på dina händerna. Om du bara luktar elektrisk isolering med den luften på recycle, ha du sannolikt en tråd kortslutande bakom instrumentbrädan. Om du har fått en luktfri "smoke" som bara händer med den AC på höga, så grattis - du har fått ett AC-system som blåser kallt nog att kondensera fuktigheten in i ånga och blåsa den i ditt ansikte
.



.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68607.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.