Felsökning olja i min Radiator

Frostskydd --- eller kylvätska --- motorolja och transmissionsolja har alla sina specifika uppgifter att ge smörjning eller ge tryck för att aktivera en pump. Varje vätska har en separat behållare eller sump som har tätningar för att hålla vätskan från att fly. När en vätska in i en annan vätskas sump eller inneslutning område, problem med föroreningar kommer att resultera. Olja som visas i kylaren kan vara ett allvarligt problem, eftersom oljan berövar kylvätska av dess förmåga att avleda värme. Olja i kylaren kan skum upp och orsaka luftfickor som orsakar vattenpumpen eller termostaten inte fungerar. En fordonsägaren behöver veta hur oljan in i kylaren och ett korrekt förfarande för att reparera den. Saker du behöver
Ägarens reparationshandbok
Compression mätare
Vakuummätare
Radiator tryckprovare
Assistant Review tändstift socket och skiftnyckel
Visa fler instruktioner

1

avgöra om du har olja i kylaren genom att ta bort kylarlocket och undersöka tillståndet hos kylmediet. Gör detta med motorn igång strax efter start. Kontrollera överflödesbehållare om det finns kylare, som är ett slutet system. Olja i vattnet kommer att visas en lerig brun, ofta "skummas" upp till konsekvens av en milkshake.

Kör fordonet under en längre tid, tillräckligt för att höja motorns temperatur till dess normala gräns. Parkera bilen och läsa temperaturmätaren. Om indikatorn Nålen pekar mot ovan normala temperaturgränser och din inspektion av kylmediet avslöjade lerig brun föroreningar, måste du kontrollera motorn.
2

Placera fordonet i parken eller neutrala med nödbroms inställd. Använd ett tändstift socket och skiftnyckel för att ta bort tändstiften från fordonet. Skruva i kompressionsmätare, eller använd handkraft för push-typ, i tändstiftshålet. Avlägsna högspänningsregleringen spole eller spolpaketet tråd. Har en assistent dra runt motorn med tändningsnyckeln sju eller åtta gånger och sluta. Läs pounds per kvadrattum (psi) på mätaren. Läs varje cylinder och spela in siffrorna. Notera eventuella avvikelser i mätvärdena. Varje cylinder som visar 30 pounds eller mindre kommer att få ett problem. Detta skulle kunna peka på en blåst topplockspackning.
3

Hook upp en vakuummätare till ett vakuum källa på motorn. De bästa källorna kommer att vara en slang som kommer från insugningsröret, förgasare eller spjällhus. Med motorn på tomgång, läs mätaren och registrera antalet. Se din bruksanvisning för korrekt vakuumavläsning som läser i inches av kvicksilver. Valfritt antal lägre än tillverkarens specifikation indikerar överdriven vakuum kommer in i förbränningskammaren orsakas av en skev eller sprucken topplocket eller defekt topplockspackning.
4

Stäng av motorn och kontrollera oljestickan. Varje ljusbrun färg eller skumliknande substans på spetsen indikerar att en cylinder passage i huvudet eller blocket som har passerat en oljepassage med en vattenpassage. Den troliga orsaken är en blåst topplockspackning, spräckt eller skev huvud.
5

Hook upp en radiator tryckprovare till kylarlocket inlopp. Manuellt pumpa testaren upp till det föreskrivna trycket som läser på toppen av kylarlocket. Du kan överstiga det tryck vid några pounds utan att skada systemet. Vänta i ungefär fem minuter och se om trycket sjunker långsamt. Lyssna efter någon väsande ljud som kommer från platsen av cylinderhuvudet. Sådana symptom kan tyda på en defekt packning, och möjligen en yttre spricka i huvudet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65670.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.