Symtom på en Timing Chain i en Big Block Chevy

Chevrolet började producera sin big block linje av motorer som ett svar på den ökande konkurrensen mellan biltillverkare som de ökat storleken och kraften i sina bilar. Debuterade 1965, var den mest populära versionen av big block Chevy, känd som Mark 6 designen, både tålig och kraftfull. Trots stryktålighet denna motor, slitage med tiden kan orsaka komponenter såsom kamkedjan att slitas ut, vilket minskar motorns prestanda. Dålig Idle

När en kamkedjan slitits det sträcker och ökar i längd. Detta skapar slack och glapp i kedjan som förändrar synkroniseringen mellan kamaxeln och vevaxeln. Detta resulterar i att ventilerna öppnas och stängs senare än de borde, vilket orsakar en minskning av cylindertryck och dålig tändning av bränslet och luftblandningen. Slutresultatet är märkt som missar och ojämn tomgång.
Reducerad prestanda

kamkedjan som är sliten eller skadad kan minska mängden bränsle och luft cylindrarna är kunna dra i. Detta medför en minskning av den mängd energi som produceras av varje cylinder och en total minskning av motoreffekten och lyhördhet.
Sudden Performance Ändra
< p> En kamkedjan som skadas genom överhettning eller olja svält kan bryta tänder bort av kugghjulen eller hoppa sin ställning på växlarna. Detta kan orsaka en plötslig och svår förlust av makt, mycket dålig tomgång, kraftigt reducerad prestanda, och i vissa fall kan motorn sluta köra och kommer inte att starta.
Noise
< p> När en kamkedjan allvarligt bärs det kan bli väldigt löst och börjar slå lock kamkedjan eller slapping mot kugghjulen kamkedjan. Detta brus är oftast märkt som ett rasslande eller skallrande ljud från framsidan av motorn och indikerar kedjan kan vara nära misslyckande.
Oberäkneligt Timing Inställningar

Timing inställningar kontrolleras och justeras med hjälp av ett stroboskop att observera relationen mellan markeringarna på transmissionskåpan till dem på den harmoniska Balansblock medan motorn är igång. Om markeringarna inte står stadigt i förhållande till varandra, kan kamkedjan bäras och behöver bytas ut.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66478.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.