Tecken och symtom på Felaktig Tändstiftsgap

Automobile fordon använder tändstift för att tända luft-bränsleblandningen i cylindern för att förbränningen. Ett tändstift har en relativt enkel konstruktion och är nästan underhållsfri, utom för justeringen (gapet) av dess elektrod och periodisk rengöring eller byte. Ställa gapet på tändstiftselektrod bestämmer spänningen längd och varaktighet gnista. Ett tändstift som har en felaktig lucka kommer att visa vissa tecken och symtom. Spark Plug Konstruktion


grundkonstruktion ett tändstift använder en övre kontaktspets som får spänning från tändsystemet genom ett tändstift tråd. Spetsen fortsätter ned som centrum elektrod genom en isolerad kärna består av ett keramiskt hölje, vanligen tillverkade av porslin. Tändstiftet har också en stålmantel, som tillåter den gängade änden av pluggen för att dras åt i topplocket. Mittelektroden slutar i en guld eller palladium bröstvårtan-liknande spets. En kopparkärna jordelektrod som fungerar som en slipad rem, antingen rakt eller avsmalnande, bågar över spetsen för att ge ett gap. En hög spänning gnista hoppar gapet, producerar tändning brand.
Tändstift Specifikationer

Tändstift specifikationer, som inkluderar typ, värme utbud och gap, återfinns i ägarens reparationshandboken. Värmetal anger längden av tid som krävs för värme som skall dras bort från pluggen dricks. Gapet, avståndet mellan "Hot" och "Ground" poäng elektrod, ställs in och förtecknas av tillverkaren för optimal prestanda. Gapet Mätningen kommer att anges i tusendelar av en tum. Till exempel är en typisk plugg gap 0.035, eller 35/1000 av en tum. Tändstift allmänhet producera 10.000 till 30.000 volt av båge mellan elektroden punkter.
Tändstiftsgap Verktyg

Flera verktyg finns tillgängliga för pluggar tändstiftets. Bladmått blad, smygvinkel, ledartyp och tänger verktyg finns för att mäta och ställa in avståndet mellan punkterna elektrodkontakt. Minska gapet tändstiftet åstadkoms genom att trycka ner den yttre jordelektroden med ett litet slagverktyg, eller bända öppna med ett tunt blad, så att en korrekt gap kan ställas in med ett tändstift verktyg. <
br> Spark Plug - Narrow Gap

När tändstiftet gapet är för smal, eller enligt specifikationerna, mängden utrymme som krävs för luft-bränsleblandningen mellan hett tips och marken bandet är minskat. Varaktigheten för den gnista har mindre reseavståndet, således inte kvar tillräckligt varma med tillräcklig laddning för att tända luft-bränsleblandningen. Symptomen på smal spalt inkluderar en märkbar (kontinuerlig) cylinder miss, svårstartad om alla pluggar har smala springor, ojämn tomgång och motorn tvekan. Ett tändstift som inte avfyras, följd av en smal spalt, visas svarta eller blöta när de inspekteras. Den svarta eller våta utseende tyder oförbränt bränsle.
Överdriven Tändstiftsgap

Överdriven Tändstiftsgap resultat när spänningen har för långt att resa. Den ökade längden av gnista resor försvagar det, beröva den av den heta, stark tändladdning den behöver för att avfyra kontakten. Överdriven stiftgapet resulterar även i cylinder misständning, en möjlig utan starttillstånd, våt, svart eller sotigt pluggar, motor tvekan och ojämn tomgång. Överdriven Tändstiftsgap händer också som resultat av normal elektrod slitage och ålder.
Icke-Gap tändstift

Några av de nyare, högpresterande tändstift, liksom Champion E3, har ändrat markremmar som ger flera spark vägar som säkerställer även avfyra runt bränning dricks. Dessa typer av tändstift kan inte justeras.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68629.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.