Felsökning av en Isuzu NPR Det är Överhettning

Din Isuzu NPR använder kylkamrarna i motorn för att kyla motorn och förhindra dess interna komponenter från beslag . När kylsystemet inte fungerar korrekt , kan motorn hamna överhettning . Om din motor överhettas avsevärt , kan det drabbas av ett katastrofalt misslyckande . För att veta om din motor är överhettad , och vad som kan orsaka det , måste du göra en del felsökning . Instruktioner
1

Starta motorn på NPR och vänta på att värma upp . När nålen på temperaturmätaren sitter vid eller nära mitten märket , är din motor tillräckligt varm . Om det stiger över mitten streck på skalan , är din motor börjar överhettas .
2

Kontrollera avgassystemet . Om det finns ånga som kommer ut ur avgasröret , då din topplockspackning har misslyckats , och det är sannolikt orsakar din motorn överhettas på grund av motorns kylvätska läcker in i förbränningsrummen istället för att kyla motorn .
3

Öppna huven och kolla tanken kylvätskebehållaren . Om oljebehållaren vätskenivån är vid eller under den nedre markeringen på oljebehållaren , fylla din reservoar tank med en blandning av 50/50 kylvätska och vatten .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64777.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.