2000 Nissan Pathfinder Felsökning

Nissan Pathfinder är ett medelstort SUV som har producerats sedan 1986. Först släpptes som en kompakt SUV, var Pathfinder omarbetades 1996 och släpptes som en full-size. Felsökning av Nissan Pathfinder är en systematisk process för att eliminera möjliga orsaker till det problem du har. När du har minskat ner den möjlig orsak, kan du välja att reparera den själv eller ge information till din mekaniker. Instruktioner
1

Inspektera säkringsdosan på din Nissan Pathfinder när du har ett problem med alla elektriska system. Ta bort säkringen ur lådan och titta igenom plasten änden av säkringen. Om metallband i plasten änden av säkringen bryts då säkringen behöver bytas.
2

Öppna motorhuven och dra mätstickan för transmissionsolja. Om du märker den automatiska växellådan växlar hårt (orsakar Pathfinder till sticket) kan du behöva lägga transmissionsolja. Dra upp mätstickan och observera vätskenivån. Om nivån är under "Add" linje, tillsätt tillräckligt med transmissionsolja för att få upp nivån till rätt belopp. Nissan rekommenderar att du använder "NissanMatic J ATF" transmissionsolja.
3

Observera hur Pathfinder svarar när du bromsar. Om du känner en pulserande känsla genom ratten eller bromspedalen, kan detta vara en indikation på att broms rotorer inte bär jämnt. Om broms rotorer fortsätta att bära ojämnt, kan det leda till längre stoppsträcka.
4

Kontrollera lufttrycket i Pathfinder fyra däck, se till att de är ordentligt pumpade. Däck som är över-eller under-uppblåst kan resultera i ojämn däckslitage och extra stress på styrningen komponenterna. Efter att ha inspekterat däcken, kolla under Nissan Pathfinder och leta efter tecken på små läckor av motorolja, växellådsolja, servostyrning eller bromsvätska. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67712.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.