Hur man testar för Avgassystem Läckor

En fordonets avgassystem har ett dubbelt syfte - det quiets motorljud samtidigt som du trycker giftig rök från bilens interiör. Läckor i avgassystemet kan tillåta gaserna att waft in i passagerarutrymmet, skada eller till och med döda ryttare med tillräckligt med exponering. Ljuddämpare och avgasrör bryta ner med åldern. Vinter väder, speciellt regelbundet kör på saltade vägar, förvärrar förfall. Kontrollera alltid ditt avgassystem för läckor om du hör ljud från området, eller känner dig yr eller illamående under körning - dessa kan vara symtom på kolmonoxid i kabinen. Saker du behöver
skyddsglasögon
Tänger Ficklampa
Wrench
Visa fler instruktioner
1

Parkera fordonet på en plan, asfalterad ytan och vänta tills den svalna helt innan du testar det. Sätt på skyddsglasögon, t.ex. skyddsglasögon, då glider under bilen så att du har en god uppfattning av avgassystemet.
2

Shine en ficklampa på avgassystemet, med början vid avgasröret och arbeta bakåt mot grenröret. Kontrollera om en vit finkornig substans på kopplingar mellan de delar av avgassystemet. Detta tyder på en läcka i grenröret regionen.
3

Applicera jämnt tryck med tång på flera ställen längs avgassystemet rören. Stoppa omedelbart om någon rör ger under trycket. Högavkastande rören är tecken på förfall och indikera en läcka är troligt vid den punkten.
4

Tryck en skiftnyckel ordentligt längs de delar av avgassystemet, lyssna på en ringsignal som indikerar delarna är täta. Dunsar, å andra sidan, signal korrosion och eventuella läckor. Klicka inte katalysatorn - det kommer att skada delen
5

glida ut från bilens undersida och knäböja med bilens sida så att du har en god uppfattning av avgassystemet.. Be en assistent för att starta bilen och stirra på avgaserna området. Kontrollera om puffar eller stadiga strömmar av rök som kommer ut någon annanstans än på avgasröret. Vandrande rök utgåvan är ett säkert tecken på avgas läckage.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66835.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.