Hur man testar 12 Volt Tändspolar

En bil tändspole fungerar som en transformator, som har en primär och sekundär trådknippet som skapar och skickar en elektrisk laddning till tändstiften, vilket får dem att skjuta. Medan tändspolar i allmänhet varar för livet av ett fordon, felaktiga tändstift eller tändstift kablar kan skicka oregelbunden överspänningar genom tändspolen, vilket orsakar spolen att brinna ut. Du kan testa ett 12-volts tändspole för effektivitet genom att kontrollera motståndet i sina trådlindningarna med en multimeter. Saker du behöver
Mulltimeter
Wrench
Visa fler instruktioner
1

Koppla din motor huvudsakliga negativa batterikabeln med en skiftnyckel.
2

Dra viktigaste tråd tändspolen, den som till distributören leder, utanför spolen. Koppla den lilla jordförbindningstråden, fäst vid sidan av spolen, med en skiftnyckel.
3

Slå på multimeter och ställ in den på "ohm"-funktion.

4

Infoga en av multimeter s sonder i mitten öppningen av spolen, kontakt med metallen terminalen inne i spolen. Tryck den andra sonden i mätaren till tändspolen s jordplint. Mätaren ska läsa 6.000 till 15.000 ohm. Om den inte gör det, är spolens sekundärlindningen felaktig.
5

bort mätarens sond från centrum terminalen och peka den till terminalen bulten på motsatta sidan av spolen från sonden vidröra jordavslutningen . Mätaren ska läsa mellan cirka 0,4 och 2 ohm. Om den inte gör det, är spolens primärlindningen felaktig.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67614.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.