2002 Grand Am Pontiac startar inte

någon av flera skäl kan göra att 2002 Pontiac Grand Am inte starta. Eftersom tändsystemet har så många komponenter, är det en av de mest logiska ställen att börja felsöka problemet. Om batteriet, tändningslåset, startmotorn eller startsolenoid misslyckas, kommer Grand Am startar inte. Du kan snabbt avgöra om någon av dessa delar är defekta med några enkla tester. Saker du behöver
Voltmeter
Skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Placera den röda ledaren av en voltmeter på den positiva batteripolen och plats den svarta kabeln tråd av voltmetern till batteriets minuspol. Om voltmetern läser minst 12V, är batteriet bra. Om det står mindre, ladda batteriet med en batteriladdare och upprepa sedan testet. Om, efter laddning av batteriet, fortfarande läser mindre än 12V, byt batteri och testa bilen igen. Om batteriet var bra eller om det nya batteriet inte startar bilen, gå vidare till nästa steg.
2

Slå på strålkastarna och sedan tändningen. Om strålkastarna dim, indikerar detta tändningen skickar ström till startmotorn solenoid. Om strålkastarna inte dim, är tändningslåset defekt.
3

Leta startmotorn bult till nedre delen av växellådshuset på förarens sida av fordonet. Leta solenoiden på startmotorn. På baksidan av solenoiden är två metall inlägg. Kort stolparna ut genom att röra både med en skruvmejsel har sedan en andra person försök att starta fordonet. Om startmotorn slås på och surrar, är startmotorn fina, och solenoiden är defekt. Om motorn inte startar eller går ojämnt, är startmotorn defekt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65939.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.