Så här rensar du en kod service Engine på en Chevy

service motorn snart (SES) koderna är utformade för att underlätta diagnos av fel i bilens drivlina och relaterade system. Vissa kallar dem diagnostiska felkoder (DTC), andra hänvisar till dem som SES-koder. Oavsett vad du kallar dem, utlöser de en ljus Check Engine och är tänkt att informera dig om att din bil inte fungerar korrekt. När du vet koden, har diagnostiserat problemet utifrån den koden och gjort den nödvändiga reparationen, är det dags att rensa koden så att ljuset slocknar. Saker du behöver
Scan Tool med GM-kompatibel programvara Batterikabel skiftnyckel
Visa fler instruktioner
1

Anslut Scan verktyget till DTC-porten under din streck. Hamnen är rektangulär med ett plastlock som glider av, avslöjar tappen hamnar skanningen verktyget pluggas in för dataåtkomst.
2

Följ instruktionerna i felsökningsverktyget bruksanvisning att komma och rensa koden. När du har utfört denna procedur, kommer koden att raderas, och ljuset kommer att stängas av. Om du inte äger en scan tool, fortsätt till steg 3.
3

Koppla bort den negativa batterikabeln från batteriet, låt den vara avstängd i en timme och sedan återansluta den. Detta kommer att dumpa alla temporära minnet din Chevy dator har lagrat. Det kommer också att generera ett lösenord som kommer att klara sig själv efter att ha kört bil för ett par dagar. De flesta statliga utsläpp stationer kommer att svika dig om du har pass lagrade koder, så om du planerar att ha en utsläppen utförd efter röjning koderna på detta sätt, se till att du vänta minst ett par dagar och köra Chevy så mycket som möjligt i det tidsrymd.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64612.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.