Hur man mäter Wear kamkedjan på en Chevrolet

kamkedjan på en Chevy motor är konstruerad för att ge korrekta ventiltider. Eftersom motorn och kamkedjan slitage på grund av att använda, kommer kedjan att utveckla slack som tillåter ventiltider att förändras under olika motoralternativ förhållanden. Detta gör att motorn går ojämnt och bränsle körsträcka kommer att drabbas. Då tidpunkten kedjan fäster kamaxeln till vevaxeln och kamaxeln driver distributören kan kedjeslack lätt mätas genom att observera distributör rörelser. Saker du behöver
Skruvmejselsats
1/2-tums enhet socket uppsättning
Parts rengöringsspray
tandborste
vit krita
Visa fler instruktioner

1

Rengör inställningsmärkena med delar renare spray. Använd en tandborste för att skrubba fet uppbyggnad bort från tidpunkten fliken på kamkedjan lock, och tidpunkten märket på harmonisk balansaxel eller vevaxelns remskiva.
2

Mark TDC (Top Dead Center ) märke på timing fliken med vit krita för att göra det lättare att se. Markera tidpunkten märket på harmonisk balansaxel samt. TDC märket är ibland märkta med 0 grader på timing fliken, och tidpunkten märket är ett hack skuren i balansblock.
3

Vrid motorn i en moturs riktning, med en /2-tums enhet ratchet och en 13/16-inch uttag, tills tidpunkten märket och TDC märket laguppställningen. Eftersom varumärkena börjar komma nära, minska rotationen. Om du stänger av motorn för långt, vrid motorn medurs ett par varv och försök igen. Målet är att ta allt slack ur kedjan i en riktning och stannar när markeringarna laguppställningen.
4

Ta bort fördelarlocket och notera läget på tändningen rotorn under den. Titta rotorn nära som du långsamt vrider motorn, med Ratchet och uttag, i medurs riktning. Sluta vrida så snart rotorn börjar röra sig. Motorn går inte att slå mycket långt för att få rotorn att röra sig. Mängden rotation att motorn genomgår, innan du flyttar rotorn, indikerar mängden slack i kamkedjan.
5

Titta på timing fliken och anteckna antalet examina anges av inställningsmärket . Något mer än 10 grader anses vara överdrivna, och kedjan och växlar ska bytas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64583.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.