Vad kan hända när en värmesköld faller från ett grenrör?

Även om detta inte kan vara ett problem för vissa bilar, tänk på att din bils tillverkaren inte spendera miljontals dollar i verkstadsindustrin tid att installera värmeskölden för dekoration. Oddsen är goda att om du har en värmesköld, då du har en trång motorrummet och komponenter i det som inte svarar bra på ihållande höga temperaturer. Kort sagt, var hela motorrummet utformad med en värmesköld i åtanke. Grundproblemet

Värme och infraröd energi är inte riktigt samma sak, men de är två sidor av samma mynt. Infraröd energi är ljus, och som någon form av ljus sänder den i en rak linje. Placera något framför att ljuset skapar en skugga. Det är därför du plötsligt känner svalare när du står nära en eld och satte en hand upp framför ditt ansikte: eftersom de flesta av eldens värmeenergi når dig genom infraröd strålning. Insidan av värmeskölden är - eller borde vara - polerad som en spegel som reflekterar det ljuset tillbaka mot grenröret
Smältta delar

Moderna bilar använder. en enorm mängd plast på och runt motorn. Plast är billigt att tillverka och kan hålla sig väl för år, men kan lätt skadas vid långvarig exponering för värme. Den infraröda energin hälla ut i en 500-graders grenrör kommer baka något av plast eller gummi med en direkt linje-of-sight till grenröret, inklusive fläktkåpa, kylarslangar, plast elektriska kontakter och annat känsligt för värme. Långvarig exponering för värme kommer så småningom försvagas och spricka plast och den kan försämra gummi och nylon. Och som säger något på datorn, vilket inte kan vara långt från motorn.
Minskad Engine Efficiency

utanför ditt värmesköld är bara hälften av ekvationen. Vad händer med all den energi som studsar tillbaka mot grenröret? Fördelaren själv är mörk i färgen, som absorberar ljusenergi. Denna värmeenergi går tillbaka in i grenröret. Den heta samlingsröret höjer trycket hos gasen inuti, tvingar dem att påskynda för att komma ut ur grenröret. De ingenjörer som byggde bilen konstruerade grenröret med vissa gashastigheter i åtanke, så minskar trycket i grenröret slutändan kan hamna kostar dig hästkrafter och vridmoment.
Förlust av Fuel Economy

En katalysator fungerar ungefär som en masugn, med oförbrända kolväten från motorn för att upprätthålla en termisk reaktion som omvandlar skadliga föroreningar i avgaserna till mer inerta former. Borttagning av värmeskölden berövar omvandlaren av den nödvändiga värmeenergin, och datorn kommer sannolikt att kompensera genom att injicera lite mer bränsle för att få omvandlaren tillbaka upp till temperatur. Resultatet är en förlust av bränsleekonomi som varierar beroende på hur mycket din katt beroende på värmeskölden. Återigen, är inte alla bilar som utformats på detta sätt, men de som utnyttjar omvandlare som är konstruerade med en värmesköld i åtanke allmänhet är.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68602.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.