Hur vill kolla Stötdämpare eller MacPherson fjäderben i en Saturn Ion

Om du träffar taket i din Saturn Ion varje gång du träffar en bula, kan det vara en bra tid för att läsa dina chocker och stöttor. Din Macpherson strut församling är avgörande för din fjädringssystem och innehåller din stötdämpare som består av en teleskopisk spiralfjäder och en oljefylld dämpare. Kör några enkla tester för att fastställa villkor för din chocker och stöttor. Saker du behöver
Bil jack
Pallbockar
Hylsnyckel eller luft Ratchet
Visa fler instruktioner
1 prov

Road ditt Ion först i en tom parkeringsplats. När du kör, uppmärksamma hur bilen reagerar på stötar. Om det studsar mer än ett par gånger efter att du går över ett gupp på en ganska låg hastighet, eller om det är svårt att styra slår efter ett gupp, då är det dags att kolla de stötar och stöttor.
2 < p> Utför studsa testet. Skaffa ett hörn på kroppen av din Ion och sedan skaka den upp och ner kraftigt. Låt det gå och se vad som händer. Om den studsar upp och sedan ner mer än en eller två gånger innan bilen kommer till en vila, är detta ett bra tecken på att du behöver nya chocker och stöttor.
3

Ta en närmare titt . Palla upp din Saturn hjälp och pallbockar för att stödja chassit och ger dig tillgång till hjulen. Ta en hylsnyckel eller luft Ratchet att ta bort däcket hjulmuttrarna.
4

Ta hjulaggregatet med en hylsnyckel eller luft Ratchet och ställ åt sidan. Lokalisera Macpherson strut församling bakom och ovanför navet. Du bör se en spiralfjäder med ett spjäll ovanför. Detta är stötdämparen. Om du ser olja läcker från stötdämparen, måste den bytas ut.
5

Kontrollera bucklor, skrovlig, rost och korrosion på aggregatet. Alla dessa är tecken på förslitning och, beroende på vilken grad, signal om att det är dags för nya chocker och stöttor. Ta din Saturn till din lokala mekaniker att ha chocker och stöttor testas och bytas, eftersom processen kräver en viss färdighet och specialverktyg.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/63856.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.