Ford Pickup felsökning

Ford tillverkade några av de första modellerna pickup. De olika Ford pickup modeller använder olika motortyper och alla fordon tillverkade efter 1996 använda en dator diagnossystem. Mekaniska problem med majoriteten av Ford-modeller diagnostiseras med hjälp av samma teknik. Även moderna fordon använder ett datorsystem, kommer ägarna som lyssnar och känner efter förändringar i fordonet har förmågan att diagnostisera problem på egen hand. De grundläggande funktionerna hos förbränningsmotorn är desamma och att många av de modeller använder liknande delar. Saker du behöver
Hammer
voltmeter
Batteri
Visa fler instruktioner
1

Sätt i nyckeln i tändningslåset och försök att starta fordonet. Om motorn inte vev men ett klickande ljud är närvarande, kan startmotorn behöver bytas. Klättra under fordonet och lokalisera starter. Det är en cylinder som är ansluten till en andra mindre cylindern. Hit den större cylindern med en hammare för att låsa upp tänderna. Starta bilen och byt startmotorn om problemet kvarstår på en regelbunden basis.
2

Test strålkastarna och stereoanläggningen om makten. Kontrollera även instrumentbrädan tänds för en svag effekt. Använd en voltmeter för att kontrollera batteriet efter makt och bifoga startkablar till ett nytt batteri och till bilbatteriet. Starta bilen och ladda batteriet. Om det fortsätter att rinna, ersätta med ett nytt batteri.
3

Vrid nyckeln och starta bilen. Om motorn roterar men inte startar, kan förgasaren behöva justeras och städning. Insprutningsbilar modeller kommer att kräva rengöring på injektorn tips och dieselmotorer kan kräva nya glödstift. Alla Ford-modeller kommer att ha svårt att starta om tändstiften är smutsiga. Byt tändstift om förgasaren, bränsleinsprutning och glödstift är alla i fungerande skick.
4

Känn bromspedalen för pulserande och lyssna efter slipning. Ljudet indikerar slitna bromsbelägg. Byt ut elektroderna så snart som möjligt eller rotorerna kan skadas och behöver bytas ut. Också uppmärksamma kopplingen till en pulserande och slipning när du växla. Den slitna kopplingen måste bytas.
5

Kör fordonet på en motorväg med låg trafik. Accelerera och bromsa för att testa transmissionen. Var uppmärksam på jämnhet växling. Om överföringen spiltor eller hoppar växlar vid höga och låga varvtal, måste den servas. Har överföringen spolas innan det går sönder och kräver ombyggnad.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67677.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.