Stickning EGR Ventil Symtom

The avgasåterföring (EGR) är en integrerad del av ett fordon utsläpp kontrollsystem. Det verkar under premissen att sänka temperaturen i förbränningskammaren för att minska mängden föroreningar som skapats av förbränningsprocessen. Nära att vara bunden till förbränningsprocessen, har denna ventil verksamhet direkt effekt på den totala prestandan av motorn. Dålig eller felaktig användning av EGR-ventilen kan leda till flera anmärkningsvärda symptom och leder till ökade utsläpp av föroreningar. Dålig Idle

En felaktigt stänga EGR ventilen kommer att fungera som ett vakuum läcka, störa rätt bränsle och luftblandning, vilket orsakar en mager blandning tillstånd. Detta resulterar i misständning cylindrar och dålig tomgång.
Överhettning

den grundläggande funktionen av EGR-ventilen är att införa avgaser till förbränningsrummet vid specifika och kontrollerade priser , sänker förbränningstemperaturen, och sänka utsläppen. En EGR-ventil som inte öppnar inte korrekt att införa tillräckliga mängder av avgaser, vilket förbränningskammarväggar temperaturen att stiga, vilket leder till överhettning av motorn.
Dålig bränsleekonomi

klibba EGR ventilen inte öppnar och stänger som de ska, vilket leder till en minskning av effektiviteten i förbränningsprocessen grund av mager bränsle-luftblandning det orsakar. Detta resulterar i att motorn att behöva arbeta hårdare för att utföra samma mängd arbete, som kräver mer bränsle för att göra det. Färddator system kan också försöka kompensera denna magra tillstånd genom att införa ytterligare bränsle till blandningen, vilket ytterligare ökar bränsleförbrukningen.
Ökade utsläpp
ventiler

EGR är konstruerad för att minska utsläpp av föroreningar från förbränningsprocessen. Detta görs genom att sänka temperaturen av förbränningsprocessen genom införandet av avgaserna in i bränsle-och luftblandningen. Sänkt förbränningstemperaturerna resulterar i en effektivare förbränning av bränslet och luftblandningen, och mindre föroreningar i avgaserna. En felaktigt drift EGR ventilen inte korrekt lägre förbränningstemperatur, orsakar skadliga utsläpp att öka, vilket kan leda till ett fordon att misslyckas utsläppen inspektion.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/63744.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.