Vad orsakar det låg kylvätskenivå ljus på en 2000 Chevy Impala?

Den 11 augusti 2004 släppte General Motors teknisk service bulletin # 04-06-02-007 när det gäller många klagomål av kylvätska ljus vistas på i olika fabrikat och modeller, inklusive 2000 och 2002 Chevy Impala. Kylsystemet i din Impala har knappt tre liter en 50-50 blandning av Dexcool och destillerat vatten. Eftersom det är nödvändigt att upprätthålla en hälsosam motorns kylsystem, var en kylvätskenivå sensor monterad i kylaren för att varna föraren kylsystemet är låg. Om din låga kylvätska lyser det finns flera orsaker och en sundet framåt sätt att lösa problemet. Låg Kylvätska

Det första yous bör göra om en belyst låg kylvätska ljus är att kontrollera din kylvätskenivå och kontrollera att det är mellan de varma fulla och kalla heldragna linjer på kylvätskebehållaren, beroende på temperaturen av motorn. Om kylvätskenivån är låg, råga med färsk färdigblandad 50-50 Dexcool. Notera, är kylsystemet förseglades och någon "användning" av kylmedel indikerar ett problem någonstans i systemet. Om systemet inte har nyligen servad, inspektera kylvätskeslangarna för läckor, avgasröret efter tecken på kylarvätska och motorolja för tecken på kylvätska kontaminering, reparation någonting som leder till förlust av kylvätska omedelbart. Om kylvätskenivån är full, men systemet var nyligen servad eller spolas det är möjligt att det finns en luftficka i systemet som orsakar en falsk varningslampa. Om tjänsten har nyligen utförts, korrekt fyll på och lufta kylsystemet innan någon utför någon ytterligare testning.
Elektriska problem

Vrid nyckeln till "On" läge, men starta inte motorn. Tryck på fliken på kylvätska sensor elektriska kontakten och koppla selen från kontakten. Om låg kylvätska fortsätter lysa, det finns en kortslutning i chassit kabelnät eller kombiinstrumentet. Inspektera ledningarna för för lite kylvätska sensor och de kablar som leder till kombiinstrumentet och reparera eventuella kablar som behövs. Om det finns andra problem i kombiinstrumentet som obrukbara mätare eller ljus, är det troligt kombiinstrumentet bytas. Diagnostisera kombiinstrumentet för misslyckande och byt ut vid behov.
Användningen av tillsatser

Chevy inte rekommenderar att du använder någon typ av kylsystemet tillsats i ditt kylsystem. Vissa eftermarknaden kylning tillsatser kan lämna en oljig återstod hela kylsystemet, inklusive kylvätska nivågivaren. En oljig rest på nivågivaren kommer att orsaka en falsk läsning som leder datorn felaktigt belysa låg kylvätska ljus. Om eventuella tillsatser har använts, spola kylsystemet och ta bort nivågivaren för rengöring. Fyll systemet med färska 50-50 Dexcool och kontrollera för korrekt drift av låg kylvätska ljus. Om någon typ av tätningsmedel tillsatser har använts, reparera läckan ordentligt innan spolning av systemet.
Motorolja i kylsystemet

Motorolja i ditt kylsystem kommer coat kylvätskenivån sensorn och orsaka kylvätska ljus att lysa felaktigt, bland andra problem. Inspektera färg och konsistens av kylvätska i kylaren. Motorolja kontaminering kan vara allt från en lätt slam beläggning genom hela systemet eller i extrema fall mjölkaktig vätska hela kylsystemet som kommer att märkas i överrinningsflaskan och radiator påfyllningsröret. I de flesta fall, när du hittar motorolja i kylsystemet hittar du också kylvätska förorening i motoroljan. Om du upplever olja i din kylvätska är det möjligt att motorn har en blåst topplockspackning orsakar kylmedel och olja att blanda, vilket kan resultera i kraftig vit rök från avgassystemet. Om din impala är utrustad med en oljekylare, kan radiatorn ha inre skador mellan oljekylaren partiet och kylmediet delen av radiatorn orsakar kontaminering. För att kontrollera om intern radiator skador, koppla ledningarna oljekylaren och koppla ihop dem med rätt storlek kopplingen, sedan spola olja och kylsystemet. Om kontaminering inte längre föreligger efter normal drift, byt kylaren och anslut ledningarna oljekylare. Om smittkällan är resultatet av en blåst topplockspackning diagnostisera och byta ut den felaktiga topplockspackning och intag packningar grenrör.
Rengöring av kylvätska Nivågivare

Töm delvis kylsystemet så nivån kommer att ligga under nivågivaren. Koppla ur selen nivågivaren. Lyft vänster ben i klämman och dra sensorn från dess montering med en lätt vridande rörelse. Spraya sensorns spets med broms renare och rengöra sensorn med en stålborste. Tvätta bort eventuella kvarvarande avlagringar från skrubbning med broms renare och installera nivågivare. Kontrollera att allting fungerar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68707.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.