Symtom på problem Car Strut

Korta av dess hjul och däck, en bils struts är den enskilt största och viktigaste delen av sitt fjädringssystem. Stagen är i huvudsak kombination stötdämpare och paket våren (även kallad en spole-over strut) med ett stort ben på bottnen ansluten till hjulen "Steering Hub. Struts fungerar som de övre bärarmarna i bilens fjädringssystem. Överskott Body Roll

Även bilens anti-roll (aka "vingla" bar) hjälper att förhindra kraftig rulle, den primära stommen bekämpningsmedel är dess huvudsakliga källor. Under användning, omvandlar en fjäder en viss mängd av rörelsen det absorberar till värme, som långsamt tempers metallen. Efter många tusentals miles blir metallen mjukare och mer flexibla än den ursprungligen var, som orsakar överskott krängning i kurvor eller vid under steady-state kurvtagning. En bil med fyra helt slitna fjädrar tenderar att "flyta" över mindre ojämnheter i vägbanan. Slutresultatet är en bil som hanterar något som en pråm i havet.
Okontrollerad hjulrörelsen

andra änden av staget spektrumet är stötdämparen, vilket är ansvarig för att bromsa hjulen 'upp och ner rörelse. Utan stötdämpare, skulle bilens våren utrustade hjul agera som en super-studs gummiboll droppades på trottoaren, varje efterföljande studs och rebound cykeln skulle vara lite mindre energisk än den förra tills det slutligen stannar på marken. Detta fenomen kommer först uttrycka sig som en liten instabilitet under resa ner spåriga vägar, och kommer så småningom resultera i en allvarlig "wash-boarding" up-och-ner studsar över smärre brister eller under acceleration.

Slalom Problem

Eftersom stötdämpare är ansvariga för att bromsa hjulen "upp och ner rörelse (och bilens kroppens tendens att rulla i kurvor), blåsta chocker är mest märkbar under snabb vänster-höger -vänster övergångar. En bil med blåst chocker tenderar att fortsätta luta ett sätt medan bilen är faktiskt reser den andra. Det värsta scenariot är att kroppen rulle möter en harmonisk konvergens med rattrörelser och antingen välter eller utlicenserar.
Bottna

En stor symptom på slitna stag håller på att bottna över stora gropar och vägbulor. Bottna ut är ofta ett symptom av blåsta stötdämpare men kan också vara indikativ för mjuka fjädrar. Hursomhelst, är det våren och chock montering en enhet, så betrakta det hela skottet.
Elektroniska Frågor

Många moderna bilar använder elektroniska stötdämpare som självjusteras till väglaget. De är utformade för att bli mjukare över stora brister och hårdare under pigg körning över jämna ytor. Om din bil plötsligt börjar uppvisa symptom på övergripande krängning eller näsa-dyk under inbromsning, eller plötsligt utvecklar en mycket hård ritt, då staget systemets elektroniska kontroller kan vara ett fel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/63695.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.