Skälen för ett dött bilbatteri

En död bilbatteri kan lämna en automatisk ägare förvånad och strandsatta efter att han upptäcker att hans bil inte startar. Ofta ett bilbatteri kan laddas genom att ansluta startkablar till ett andra fordon, men ett dött bilbatteri fortfarande är en orsak till frustration till någon som behöver vara någonstans vid en viss tidpunkt. Det finns många skäl ett bilbatteri kan dö, och några orsaker kan undvikas. Lämnar Lights On

När ett fordon kör, är en bil batteri laddas genom avgiftssystemet, vilket innefattar generatorn och spänningsregulatorn. Så länge ett fordon körs, är batteriet oftast laddas snabbare än det töms genom auto tillbehör. När strålkastare, innerbelysning eller lampor trunk misstag lämnas på under en längre tid när bilen inte är igång, är dessa lampor som drivs av batteriet. Så småningom kommer batteriet dör och bilen startar inte. Lämnar radion eller luftkonditioneringen när bilen inte är igång kan ha samma dränerande effekt.
Problem med laddningssystem

Ett urladdat batteri kan orsakas av en problem i avgiftssystemet. Problem med generatorn kan leda till att batteriet inte laddas ordentligt. Lösa eller korroderade anslutningar mellan batteriet och den bifogade kabeln kan också leda till ett dött batteri.
Startar inte bilen Nog

En bil som inte startar tillräckligt eller inte används ofta i kallt väder kan orsaka ett dött batteri. En bil som är i lager kan ha ett dött batteri när ägaren försöker starta det. Ett bilbatteri kan också frysa in extremt låga temperaturer om den inte används regelbundet, vilket gör att batteriet dör.
Gamla batteriet

En gammal eller sliten ut batteriet håller inte en laddning effektivt. Således kan en ålder av ett bilbatteri vara orsaken till ett dött batteri.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65529.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.