Hur fungerar en koppling skadas?

Clutch skiva misslyckande är en av de oundvikliga faror du möter när lita på en människa för att göra ett jobb oftast kvar till maskiner. Men även om du är helt förnäm med kopplingen, det kommer fortfarande att slitas ut så småningom ändå. Trösta dig med det faktum att det är ett litet pris att betala för att köra din bil utan dator barnflickor gör ditt tänkande för dig. Normalt slitage

Liksom bromsbackar, alla kopplingar slits ut med tiden. Även om du glider kopplingen så lite som möjligt, är friktionen själva skivan inte sannolikt att pågå livet av motorn eller växellådan utan att behöva byta någon gång. Tryckplattan fjädrar som håller kopplingslamellen till svänghjulet kommer så småningom försvagas och orsakar kopplingen slirar, och du kan nog förvänta throwout bäring eller kopplingens slavcylinder fel någon gång.
Koppling Överhettning

Clutch material är som bromsbelägg material i mer än ett avseende, prime bland dem är att även en överhettning händelse permanent kan glasyr materialytan. Efteråt, förlorar kopplingslamellen dess förmåga att gripa svänghjulet och utvecklar en tendens att halka. Misslyckande är progressivt därifrån, varje gång kopplingen slirar, blir det lite värre tills det slutar att fungera alls. Du kanske kan skjuta upp kopplingen misslyckande för en stund efter en kraftig överhettning, men det kommer aldrig att bli densamma tills du byter skiva.
Vatten i Clutch

En våt koppling inte nödvändigtvis förstört så länge du ger det tid att torka ut, men det kan vara om du kör bilen innan den gör. Vatten suger in kopplingen materialet, vilket i sig är något som hartsimpregnerad-kork. När den blir våt, förlorar kopplingen något av sin förmåga att gripa svänghjulet och börjar slira, alstrar värme och vrida den impregnerade vatten till ånga. Ångan expanderar i friktionsmaterial porer, bokstavligen slet materialet till strimlor inifrån och ut som ett ägg i en mikrovågsugn.
Olja på kopplingen
p Detta är ett ganska vanligt fel för äldre motorer och växellådor, och kommer som ett resultat av en misslyckad bakre viktigaste sigill på motorn eller tätningen framtill på transmissionen. Varm olja har lite mer viskositet än vatten, vilket innebär att det suger in kopplingslamellen precis som vatten. Men till skillnad från vatten, kommer olja i kopplingen torkar inte ut efter ett tag - det ska sitta där i flera år, väntar på dig att försöka skicka ström genom kopplingen och transmissionen. När du gör, de kopplingen slirar, överhettas och brinner ut.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68554.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.