Felsökning av en 1998 2,5 Ford Ranger Motor

A 1998 Ford Ranger kan utveckla problem under åren på grund av enkel slitage. Ett antal besvärande frågor kan diagnostiseras genom bild och ljud, men i många fall när en motor har flera fel, kan plocka symtomen isär bli knepigt. Använda the Ranger Powertrain datormodulen (PCM) kan ofta förkorta den tid det tar att diagnostisera motorn problem. Systemet är kompatibelt med den andra generationen av On-Board (OBD-II) koder. Dra dessa koder från PCM sätter fingret där fel har inträffat. Saker du behöver
OBD-II handhållna kodläsare
Visa fler instruktioner
1

köp en OBD-II-skanner från en bildelar butik. Det finns många alternativ att välja mellan, och den typen av handhållna du behöver beror på hur mycket arbete du gör på din bil (ar). Vissa OBD-II-enheter är enkla kodläsare medan andra är multifunktionella och kan interagera med andra sensorer och diagnostiska system, t.ex. ABS.
2

Anslut OBD-II-kodläsare till Rangers Data Link Connector datorns port. Detta uttag kommer att vara placerad under förarsidan streck nära rattstången.
3

Slå koden läsaren på eller vänta tills den automatiskt aktiveras. Sätt in nyckeln i Rangers tändning och det vänder sig till "On" läge. Vissa kodläsare kan kräva att du veva Rangers motorn.
4

Vänta på OBD-II kodläsare för att hämta koderna. Om din enhet inte är förprogrammerad för att hämta koderna automatiskt i enhetens manual för hur man nyckeln i "scan"-kommandot och dra koderna från Rangers diagnostiska dator.
5

Bläddra genom de koder som visas på skannerns skärm och skriva ner dem, inklusive eventuella väntande koder. Felkoder bör ges företräde framför väntande koder som de har reoccurred tillräckligt ofta för att aktivera Dash fel indikatorlampa, medan väntande koder har skett mindre ofta.
6

Leta OBD-II kodande beskrivningar i bruksanvisning för läsaren sedan gå online för att få tillgång till Fords kompletterande OBD-II-kodning beskrivningar. Slå upp beskrivningen för varje OBD-II koder du hämtade. Definitionerna kommer att ge dig en allmän uppfattning av problemet och var den är placerad.
7

Koppla OBD-II kodläsare från Ranger dator port och slå av tändningen.

Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66836.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.