Hur vet jag om min Bränsletrycksregulator är dåligt?

Bränslesystemet i bilen ingår, bland andra komponenter, en bränslepump, en järnväg som transporterar bränslet till motorn och en bränsletrycksregulator. Ett problem med någon del av systemet kan orsaka din bil att köra oregelbundet eller inte köra alls. Test av regulatorn bränsletrycket är en enkel uppgift som kräver några mindre utrustning och en kort tid. Det kräver inte en mekaniker. Bränsletryck Symtom

misstänker problem med din bränsletrycksregulator om bilens motor är igång grov, motorn fräser eller bås under körning eller om du märker betydligt sämre bränsle körsträcka plötsligt, enligt Clarks-garage . com.

med bilen i "Park", tryck på gaspedalen för att rev motorn och märker om svart rök kommer från avgasröret. Detta skulle också kunna tyda på problem bränsletryck. Om din bränslepump gör ovanliga ljud när du vrider om nyckeln på eller om motorn startar inte alls, bör du testa bränslesystemet för att diagnostisera problemet.
Fuel Pressure Gauge

Köp en bränsletrycksmätaren på din lokala Biltema och testa trycket i bränslesystemet för att utesluta problem med linjen eller själva pumpen. Hitta porten provtryckning på bränslefördelningsröret och skruva av locket. Skruva mätaren på testporten och öppna sedan matningen till mätaren. Du kommer att se nål hoppa upp för att visa psi (pounds per square inch) i bränslesystemet.

Kontrollera din manual för att se om behandlingen är rätt för din bil. Om det inte är, kan du ha ett problem med bränslepumpen eller en igensatt bränsleledning. Gå vidare till ett bränsle tryckregulator test om läsningen verkar vara korrekt
Testa Bränsletrycksregulator


Leta regulatorn bränsletrycket på skenan.; hitta dammsugarslangen kopplad till regulatorn och ta bort den med handen. Det bör inte finnas något bränsle droppar från slangen. Om det finns bränsle i ledningen, kan din regulator har ett problem. Sätt tillbaka vakuumslangen på regulatorn.

Starta motorn med manometer fortfarande sitter. Titta på mätaren och notera trycket läsning. Ta bort vakuumslangen igen medan du tittar på mätaren. ISKA ska hoppa med fem till 10 psi.
P Om nålen på mätaren inte rör sig när du tar bort vakuumslangen, betyder det ditt tryckregulator är defekt och du bör få den ersatt, enligt 2CarPros. com. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64558.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.