Felsökning av en stagenhet

Struts bidrar till köregenskaper och komfort av din resa i bilen. Liksom alla mekaniska komponenter, stöttor och stötar blir slitna. Detta utgör inte bara ett hot mot din säkerhet, så bromskraft och hantering minskar med dåliga chocker, men slitna stag kan göra fordonet rida hårda och obekväma. Eftersom strut ersättning är en dyr reparation, är det bäst att undersöka dina stöttor, och bestämmer att de behöver bytas, innan du utför något arbete. Saker du behöver
Ficklampa
Måttband
Visa fler instruktioner
1

Stäng av luftkonditioneringen och stereo, och ta bilen för en kort bilresa i ett område som har hinder som skulle orsaka att fordonet studsar, såsom vägbulor, små hål kruka eller dips i vägen.
2

Kör över ett hinder, långsamt, övervaka någon överdriven studs i fram-eller bakhjulen. Överdriven studs indikerar dåliga stöttor.
3

Lyssna på stagen när du kör över hindren. Slipning, skrapning och knackar ljud är goda indikatorer på att dina stöttor är dåliga.
4

Höj den främre eller bakre delen av fordonet med en hydraulisk domkraft (beroende på vilka stöttor du antar är dåligt), såvida du inte kan tydligt se stagenheten medan fordonet är på marken. Shine en ficklampa i hjulhuset, och leta efter läckande vätska, fett uppbyggd på stagenheten eller trasiga fästen. Dessa är tydliga indikatorer på att dina stöttor skjuts. Stagenheten är en hydraulisk stötdämpare med en spiralfjäder lindad runt den och ansluter från axeln till fordonets chassi.
5

Parkera fordonet på en jämn yta. Mät avståndet från den övre delen av hjulhuset till marken för varje hjul. Jämför höger och vänster sida (inte jämföra bak och fram, eftersom vissa fordon avsiktligt sitta högre i fram-eller baksidan), eller jämföra avstånden till specifikationerna i fordonsservice eller referens manual.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66001.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.