Kod P0440 på en 2003 Dodge Dakota

Kod P0440 på 2003 Dodge Dakota är en felkod om avdunstningsutsläpp, eller EVAP styrsystem. Den EVAP systemet fungerar genom att dirigera rökgaser i en kolkanistern, och de senare dras in i motorn för förbränning. Denna kod kan ställas in av flera orsaker, och kan vara svåra att diagnostisera. Vikten

EVAPsystem som helhet är endast avsedd att förhindra bränsleångor och rökgaser från att fly in i jordens atmosfär. Även om det ofta finns några ändringar i fordonets prestanda, är det viktigt att kontrollera och upprätthålla hela systemet regelbundet. I stater som utför utsläpp kontroller av fordon före registrering, kommer ett fel i EVAP-systemet troligen få din Dakota misslyckas utsläppsprovningen.
Loose tanklock

Den vanligaste orsaken till denna kod är ett felaktigt åtdragen tanklocket. Den tanklocket ska dras åt tills det klickar tre gånger. Det bästa sättet att se om detta var orsaken är att dra åt tanklocket och köra bilen som vanligt, om koden kommer tillbaka igen, då är det möjligt att tanklocket läcker.

Felaktig EVAP Purge Solenoid

EVAP avluftningsventilen är ansvarig för att öppna ventilen som gör att bränsleångor som skall dirigeras från purge kanistern till motorn. Om avluftningsventilen misslyckas, då är det troligt att ventilen vistas stängd och rök inte återvänder till motorn, utlöser P0440 koden. Normalt är platsen för de flesta EVAP systemkomponenter visas på en etikett under huven på bilen. Addera EVAP System Slangar

Läckande eller skadade slangar i EVAP-systemet är en annan vanlig orsak till kod P0440 i '03 Dodge Dakota. Efter diagrammet under huven på bilen, spåra så många av slangar och ledningar som möjligt och inspektera dem för skador, samt utrensning kapseln och byt ut vid behov.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68555.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.