Det Är White Crud på My Oljelock Men min bil är inte Losing Kylvätska

Ta din motor olje locket för att hitta undersidan igensatt med crud är aldrig ett gott tecken, men det behöver inte indikera en deformerad topplockspackning och toppen-änden återuppbygga det kräver. Även utan ständigt tappa kylvätska nivåer, något mjölkaktig, mocka-färgade krämig substans på undersidan av tanklocket är resultatet av fukt blir emulgerade - blandat - med smörjolja. Upptäcka och fastställande av orsaken bör prioriteras. Läckande huvudet packningar

deformerade topplockspackning låter typiskt kylvätska att fly in i motorn, och det första symtomet är en låg kylvätska varningssignal eller onormalt höga löpande temperaturer. En av topplockspackning huvuduppgifter är att särredovisa de små kanaler genom vilka smörjande olja rör sig från dem som kanal kylvätska, om packningen spricker, de vätskor mix. Kontrollera mätstickan för pärlor av fukt, och kontrollera avgassystemet för blekt grå eller vit "rök", även efter det att motorn är helt varmkörd. Om endera är närvarande, kan orsaken för fuktbildning inuti motorn vara en deformerad topplockspackning. Brunt, vitt eller grönt streck på den nedre delen av mätstickan visar också en iögonfallande kylvätska närvaro i oljan. En tryckprovning av kylsystemet kommer att visa om det är fallet.
Kondens

förhållandena inne motorer härma dem på utsidan. Kondens är en naturlig följd av förändringar i omgivande temperatur, men kondens som flyr någon annanstans är instängd motorer. Om ett dopp i temperaturen har lett bildas kondens, ofta som frost, på utsidan av bilen, skulle en liknande händelse inträffat inne i motorn. Varmt, fuktigt väder med en hög daggpunkt också kan orsaka inre kondens, oftast inne i vevhuset.

Dessa händelser normalt inte orsakar vita crud att bygga upp i motorn eftersom med normal användning av fordonet, når motorn temperaturer som bränner bort det fångade fukt. I lagrade fordon, dock, och i de som drivs enbart korta sträckor och aldrig nå sin optimala arbetstemperatur, kan denna typ av kondens bli ett problem. Upprepade köra korta resor förvärrar problemet.
Andra potentiella orsaker

På upptäckt det krid under tanklocket, kan din initiala rädsla vara att hela insidan hos motorn är belagda i den. Det är oftast inte fallet. Fukt samlas i den svalaste delen av motorn, innanför ventilkåpor och under tanklocket, så den plats där det är märkt kan vara den enda plats det finns kvar. Avfettning eller tvätta lera utanför en motor med en högtryckstvätt eller högtryckstvätt vid gör-det-själv, tunnel-stil biltvättar, kan tvinga vatten in sälar som endast är utformade för att motstå atmosfärstryck. Vatten kan läcka ut i motorn genom oljestickan port eller genom luften renare ingångspunkt. Ett dåligt riktar strålen kan tvinga vattnet under oljepåfyllningslocket själv. Många motorer är utrustade med ett renhållare slang som returnerar oljedimma från kammen täcker till motorblocket. Om slangen blir blockerad, kan kondens ansamlas under CAM omslag, återigen, manifesterar detta som crud på undersidan av tanklocket
Vikten av att lösa problemet
Diagnostisera hur fukten kom att vara i vad som borde vara en hermetiskt förslutna området är nyckeln till att lösa orsaken, den vita crud är bara ett symptom. Diagnosen bör prioriteras, eftersom även kostnaden för att ersätta förlorad kylvätska förmodligen inte är betydande, får biverkningar av sin förbränning vara dyra. Vid förbränning ger etylenglykol kombination i de flesta frostskyddsmedel av biprodukter som är nedsättande för avgassystemet och eventuella utsläppsbegränsande anordningar placerade i avgassystemet. Vidare kan korrosion från fukt angripa ytorna på de cylinderrör, kamaxelns lober, ansiktena ventillyftare och små markytor såsom kuggar. Korrosion ökar oljeförbrukningen, leder till låg kompression avläsningar och ökar slitage takt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68536.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.