Hur läser jag de diagnostiska koder på en 1988 Trans Am?

The 1988 Pontiac Trans Am är utrustad med en inbyggd dator som har en självtestfunktion. När den inbyggda datorn identifierar ett fel i en av dess kontroll eller kretsar övervaka, visar det på en "Check Engine Light" för att uppmärksamma föraren om att det föreligger ett fel. Detta självtestfunktion kan nås genom en tekniker med en scan tool, eller hemma med den genomsnittliga hem mekaniker med ett gem, för att hämta en numerisk kod som är specifik för kretsen misslyckande. Saker du behöver Kundservice manuell
Paper clip
Visa fler instruktioner
1

räta ut gem och vik det till ett "U"-form. Anslut de två ändarna av gem i plintarna 5 och 6 i diagnosuttaget. Diagnosuttaget i 88 Trans Am ligger nedanför förarens sida av instrumentpanelen, nära det högra knäet området. Den kontakten är svart eller grått och har 12 terminaler i det. Antalet fem och sex terminaler är de två terminalerna på den högra änden av den översta raden av terminaler.
2

Vrid tändningsnyckeln till "ON" läget. Den "Check Engine Light" kommer nu att börja blinka. Det finns två typer av blixtar. De långa blixtar, som varar ungefär en sekund, visar 10s och korta blinkningar, som varar ungefär en halv sekund, tyder 1s. Som ett exempel, en lång blinkning av kontrollera motorn ljus, och två korta blinkningar kontrollera motorn ljus ljus, anger en kod 12.
3

Jämför den kod som anges av den blinkande check motorn ljus till beskrivningen diagrammet i servicemanualen. Koden beskrivning och diagnostiska proceduren hjälper dig att hitta den exakta orsaken till felet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65260.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.