Vad orsakar snabbt slitage jordelektrod på tändstift?

Tändstift är ganska enkla anordningar, en kontrollerad elektrisk kort i samma mening som en förgasare är en uppmätt bränsle läcka. Tändstift verka i några av de mest Faustian förhållanden på jorden, ständigt utsätts för tusentals grader Fahrenheit, frätande kemikalier och en malström av mekaniska påfrestningar. Jordningsband erosion är inte den vanligaste kontakten misslyckande, men det är vanligt nog för att motivera en viss diagnos. Detonation och förtändning

Okontrollerad bränsle detonation kommer först på listan, främst eftersom det kommer att förstöra allt i din motor, börjar med pluggarna. Detonation - aka knock eller ping - är resultatet av onormal förbränning i cylindern, ofta självt en produkt av bränsle detonerande på egen hand någonstans i cylindern. Om du har tur, kommer detonation äter pluggarna innan det förstör något betydligt dyrare. Detonation och förtändning är två subtilt olika saker, och uppvisar olika symtom på kontakten. Detonation som resultatet av en mager luft /bränsle-förhållande, kommer tändförställningen eller låg-oktan bränsle spricka typiskt den keramiska isolatorn. Förtändning orsakar marken bandet att smälta och förkorta.
Korrosion

Frätande kemikalier i bränsle och olja kan inte göra mycket vid rumstemperatur, men de kommer att äta en plugg elektrod som om den nedsänktes i saltvatten. Syre är den primära boven här, för ett par anledningar. Extra syre i cylindern kommer, på egen hand, oxidera pluggen snabbare bara för att det är verksamt i en syrerik miljö. Vidare ökar en mager bränsleblandning oddsen för detonation, och det gör alltid pluggen går varmare.
Överhettning

tändstift har en "värme intervall , "bestäms primärt av storleken av isolatorn på spetsen. A "kallare" intervall plugg är en som leder mer värme bort från spetsen, vilket minskar påfrestningen på pluggen och sannolikheten för värme-inducerad skada. Moderna bilar använder i allmänhet en "hetare" plugg, som kommer, inom vissa gränser, öka förbränningen effektivitet, bränsleekonomi och utsläpp prestanda. Motorer som använder kompressorer, turbos, lustgas och extremt magra luft-bränsleförhållanden kräver en kallare värme-range plugg. På de flesta överhettning fall kommer jordningsband förkorta inte så mycket som det kommer att bli mycket tunna och sköra.
Bly errosion

kopparlegering används i modern pluggar blir inte tillsammans alltför väl med bly, i själva verket kan tillsatser som innehåller bly snabbt erodera en jordningsband ner till nub i en mycket kort tidsperiod. Blyet suger huvudsak i koppar är kristallin matris, orsakar det att falla sönder sättet att regnvatten orsakar sinkholes till formen. Förvärrar detta är det faktum att bly tillsatser gynnas främst av åkare och entusiaster prestanda, som förmodligen redan kör högre cylindertryck genom ett antal prestanda mods. Leta efter en galla-gul beläggning på normalt vita keramisk isolator -. Ett säkert tecken på bly påväxt

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68249.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.