Så här kontrollerar du den elektriska bränslepumpen på en 1995 Ford lastbil

Alla Ford lastbilar tillverkade under 1995 var utrustade med en elektrisk bränslepump som sitter inne i bensintanken på bilen. Bränslepumpen skickar gas som lagras i bränsletanken genom bränsleledningar av trucken och vidare till motorn för att låta motorn gå. Eftersom bränslepumpen ligger i ett besvärligt läge är det viktigt att först felsöka pumpen för att säkerställa att det verkligen behöver bytas ut i stället för en annan del av bränslesystemet. Saker du behöver
Tänger
Bränsletrycksmätare
Visa fler instruktioner
1

Fäst bränsletrycksmätaren till motorns Schrader ventil och fastställa den aktuella bränsletrycket nivå av trucken. Schraderventilen liknar luftventilen på en cykel eller bil däck och normalt sitter nära toppen av motorblocket. Starta motorn och låt den gå på tomgång. Kontrollera bränsletrycksmätaren och avgöra vad det aktuella bränsletrycket är inne i bränslesystemet på lastbilen. Om du är osäker på vad rätt bränsletryck nivå bör, rådgöra med en kvalificerad mekaniker eller din lokala Ford återförsäljare.
2

Kontrollera bränsletrycksregulatorn och kontrollera att den inte är trasig och orsakar det låga bränsletrycket inuti din lastbil bränslesystem. Sätt tillbaka bränsletrycksmätaren om du loss den efter att följa steg 1, och starta om motorn. Medan motorn går på tomgång, lätt pressa bränsleledningen ansluten till bränsletrycksregulator med tång och kolla om bränsletrycket går upp. Om bränsletrycket går upp regulatorn är defekt och bör repareras eller bytas ut.
3

Bestäm huruvida bränslepumpen börjar fungera så snart som truckens batteri är på. Efter insättning av nyckeln i tändningslåset, vrid den så att batteriet aktiveras men motorn är igång. När bränslepumpen fungerar korrekt, kommer gas att dras från bränsletanken och skickas via bränsleledningarna när batteriet aktiveras, även om motorn inte är påslagen. Lyssna efter bränslepumpen när du sitter i din bil eller om du inte kan avgöra om du hör att pumpen går, har en hjälpare lyssna utanför bilen nära bensintanken.
4

Check Om fordonet visar några symptom på en misslyckad bränslepump. Två stora symptom inkluderar lastbilen stannat när du trycker ner gaspedalen och motorn vägrar att starta.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67414.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.