Yamaha XS650 1979 Electric Starter Felsökning

Yamaha XS650 är en populär linje av motorcyklar produceras under 1970 och början av 1980. Än idag är de fortfarande populära bland entusiasten marknaden. Men eftersom även den senast framtagna modellen är nästan 30 år gammal, cyklarna allmänhet har några problem. En av de vanligaste är startapparaten. Elektriska problem

Innan undersöka eventuella problem med startmotorn själv, kontrollera den "Run /Off"-omkopplaren inställd på att köra, eftersom startmotorn inte kommer att engagera sig på annat sätt. Du skulle kanske även kontrollera att se till att din tändningen är i rätt position.

Förrätter är värdelösa utan el, så se till att batteriet är laddat. Använd en voltmeter för att kontrollera laddningen, om det bara är delvis urladdat, använd startkablar för att starta motorcykeln. Eftersom XS650 använder en 12-volts system, det är okej att hoppa den från en bil. Om det är helt urladdat, måste du byta ut batteriet.

Du bör också kontrollera att batteriet är ordentligt jordad, eftersom detta kommer att förhindra en krets från att slutföras. Kontrollera också att batterikablarna är alla i gott skick.

Annan vanlig felkälla är den elektriska kabeln som leder från batteriet till startmotorn. Detta bör regelbundet kontrolleras för frays, skärsår och korrosion.
Starter Gear

förrätt på en XS650 är inte mycket annorlunda än startmotorn på en bil, i det att den använder sig av elektrisk energi från batteriet lyser en motor, som genom användning av någon mekanisk metod, stänger av motorn över, så att den kan starta. När en starter går dåligt på en bil, det är inte så stor grej, de är lätta att ta bort och ersätta

förrätt på en XS650 är lite annorlunda.. Först, det är integrerat i motorblocket, vilket gör det svårt att ersätta. Det andra, medan startmotorn på en bil använder ett bälte för att dra runt motorn, som lätt byts ut, använder startmotorn på en XS650 en växel som är ansluten direkt till växeln av transmissionen och motorn. Den vanligaste felpunkt på en XS650 elstart är kugghjulet på startmotorn. Du kan oftast se när detta händer - startmotorn ska göra ett skrapande ljud istället för att vända över motorn, vilket är ett säkert tecken på att växlarna börjar skalas bort. Det kan fortfarande ibland fånga, och vrid runt motorn, men detta kommer att få mer intermittent eftersom tiden går, och det bör repareras.

Att byta växel, måste du först tömma oljan från motorn. På botten av motorns fallet är ett 24-millimeters bult som fungerar som en olja plugg. Ta bort den för att tappa ur oljan. Därefter måste du ta bort den vänstra kåpan från motorn. Detta kommer att utsätta den starter, som ser ut som en rund cirkel med en bult kommer ut av det, nära framsidan av motorn. Lossa skruven för att ta bort startmotorn.

Du kanske vill helt enkelt ersätta startmotorn stället för att reparera den. Även själva startmotorn är robust på XS650, är ​​det fortfarande benägna att misslyckas efter 30 år.
Kickstart
p Om du inte vill reparera den elektriska startmotorn på en XS650, du egentligen inte behöver. Varje modell av XS650 har även en manuell kickstart. På grund av detta, även om det elektriska startmotorn är helt död, kan motorcykeln fortfarande startas. Den kickstart gearing är en av de mer robusta delarna i XS650, och är vanligen inte benägna att misslyckas. Även om det inte misslyckas, ersätter det inte är särskilt svårt att göra, åtminstone jämfört med elstart, även om det är svårt att rada upp korrekt i sockeln, och det kräver fortfarande att ta bort sidoluckan.
Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64879.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.