Felsökning av en Framaxel Squeal

En front-wheel-drive fordonets främre axlar överför kraft från transmissionen till drivhjulen. I bakre fordon fyrhjulsdrift, är de främre axlarna kallas "lat" eller "döda" axlar, eftersom de inte är anslutna till en växellåda eller differential box. Istället hjälpa de bara bära vikten av fordonet. De framaxlar i både fram-och bak-hjulsdrivna fordon använder två leder, som kallas CV lederna, som ger flexibilitet i drivaxlarna. En drivknut låter effektivt axeln att böja när fordonet svänger till vänster eller höger. Axeln är även ansluten till en främre axellagertemperaturen, även kallad ett hjullager, som kan slitas ut. Axellagertemperaturen och axeln är beroende av varandra för att bära tyngden av fordonets front. När en axellagertemperaturen misslyckas, måste du ersätta det (och eventuellt axeln, om lagret är allvarligt sliten). Men innan du byter något, måste du felsöka problemet. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Visa fler instruktioner
1

Kör bilen och lyssna efter skrikande det låter som metalliskt visslande eller tjutande. Detta är axeln (hjulet) bäring. Ljudet indikerar lagret behöver bytas.
2

Jack upp framför bilen med domkraft. Den främre jack punkt på många fordon är en förlängning av ramen av fordonet som ligger precis bakom radiatorn. Å andra bilar, måste du stötta varje sida av fronten på bilen separat.
3

Place pallbockar under främre nypa svetsar av ditt fordon. Normalt nypa svetsar ligger strax under framför föraren och passagerare sidodörrar på undersidan av fordonet. Sänk bilen på pallbockar.
4

Ta ett framhjul upptill med ena handen och i botten med den andra. Skaka hjulet fram och tillbaka genom att trycka in på toppen av hjulet och dra ut på botten av hjulet, sedan vice versa. Det bör inte finnas någon rörelse av hjulet under denna procedur. Om du kan flytta hjulet, har axellagertemperaturen misslyckades. Detta orsakar axeln att skrika vid normal körning. Men eftersom det pipande ljudet kan vara mycket svag under körning, är det ett alternativt förfarande för att kontrollera att axeln lagret är det mest sannolika problemet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/63674.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.