Hur Spot Symtom på en dålig Starter

En modern starter består av två huvuddelar: den primära motoriska som förvandlar din vevaxel och startar din motor, och solenoiden som samtidigt griper starterns drevet och stänger huvudmotorn är rejäl elektrisk kontakter. Byggd för robusthet och hållbarhet, startmotorer och solenoider brukar inte misslyckas direkt. Istället kommer de flesta former av starter misslyckande utlösa ett antal symtom som varierar från något-vägledande till nästan-definitiv. Instruktioner
1

försök att starta bilen, och uppmärksamma de lampor i instrumentpanel och inredning. Elektriska motorer, levereras med en viss spänning, kommer alltid att försöka snurra vid en given hastighet. Om motorns inre ledningarna utvecklar ett internt kort - en tråd ansluter till en annan inne - ledningarna kommer att dra större strömstyrka från elsystemet än den annars skulle. Detta kommer att dra energi från resten av systemet, mest märkbart, ljusen.
2

Lyssna efter ett tuffande ljud medan du vevar. Medan en viss mängd chug är normal, särskilt vid låg cranking hastighet, drick en åtföljs av ljusreglering och ljusnande ljus kan indikera ett mekaniskt fel i motorns lager. Om detta är fallet, kan du kanske få med ett tag genom att slå din starter med en hammare underifrån för att bryta starter axeln lös. Men, förmodligen inte.
3

Lyssna till solenoiden klick. Startat solenoider låter normalt ut en mycket märkbar klick när de bedriver, det är ljudet av kuggväxel engagerande och den elektriska kontakten stängning. Om du hör ett klick, kan du allt men utesluta solenoiden som en form av misslyckande. En serie snabba klick indikerar en solenoid snabbt koppla in och ur. Merparten av tiden, indikerar detta en brist på ström från batteriet, men det kan tyda på ett problem med solenoiden.
4

Lyssna för slipning och rullning. Ett skrapande ljud indikerar att starterns drevet inte släpper från svänghjulet s kuggar, eller inte engagera svänghjulet helt. Tillsammans med eller separat från slipning, kan du höra ett susande efter start som låter ungefär som en elektrisk motor eller jetmotor. Starterns drivhjulet har en freewheeler i det som håller din motor från över-kör startmotorn och köra den som en generator. Den surrande hörs är ljudet av växeln inte att frikoppla, vilket kan tyda på en dålig returfjäder eller solenoid.
5

Har ditt batteri testas. Det finns ingen mening att kontrollera spänningen själv, även ett helt stekt batteri kan uppvisa nästan normal spänning samtidigt inte dras igång, och du har ingen möjlighet att veta exakt vad spänningsfallet bör vara medan du vevar. Den enkla vägen hit är att ta bort batteriet (om det behövs) och få den testad hos din lokala bildelar återförsäljare. Men, även om du har ett dåligt batteri, ta inte för givet att det är den enda orsaken. En förrätt med kronisk hög ampere kan köra den sista spiken i ett gammalt batteri kista, och dödar en ny. Enkelt batteribyte kan lösa problemet för ett tag, men en dålig starter kommer så småningom att döda den nya, alltför.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/63913.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.