Jeep Kod P0122

OBD II Kontrollera motorns koder varna förare för många typer av motorproblem och är ett enhetligt system i alla bilar tillverkade efter 1996. Jeep koden P0122 varnar för ett problem med gasreglaget sensorn. Trouble Code Avkodning

"P" som visas i P0122 avser en drivlina fråga innebär följande "0" det är en fråga som inte är Jeep specifik --- det är en Chrysler-fråga för hela --- och "1" som kommer nästa gör att detta är ett problem med utsläpp ledningssystem.
Scanner Avläsning

ett OBD II scanner som kommer över en Jeep P0122 kod ska ge utslaget: "Throttle /Pedal Position Sensor /Switch A Circuit Low Input." Detta innebär att din Jeep dator har upptäckt en låg spänning under det acceptabla intervallet, troligen lägre än mellan 0,17-0,20 volt i din Throttle Position Sensor.
Orsaker /Lösningar

TPS inte ger tillräckligt med spänning kan orsakas av en defekt sensor eller ledningsdragning, om nyligen ersatt, kan det felaktigt justeras. Kontrollera med en utbildad mekaniker för att se om du behöver byta dina TPS. En ersättare TPS är inte en stor investering, och kan oftast köpas för mindre än $ 100.
Överväganden

köra med felaktigt justerad eller defekt TPS kan vara farlig för förare som din Jeep kunde uppvisa oberäkneligt eller ingen acceleration, motorstopp problem eller strypa svallande. Se en mekaniker så snart som möjligt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65808.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.