Min bils Clutch Pedal kommer inte tillbaka hela vägen

Kopplingen är en viktig del av ett fordons manuell växellåda, och om det slutar fungera, då bilen inte kan flyttas. En av de mest frustrerande saker som kan hända att kopplingen är att pedalen faller till golvet och kommer inte tillbaka hela vägen. Däremot kan du ha möjlighet att tillfälligt lösa problemet så att du kan köra bilen hem eller till en serviceverkstad. Saker du behöver
bromsvätska
Silvertejp
Visa fler instruktioner
1

Pump kopplingspedalen med handen. Ibland kommer detta att få tillräckligt med vätska i systemet att det kommer att frikoppla kopplingen och börjar komma tillbaka. Shift så lite som möjligt tills du når ditt mål, annars kan kopplingen falla till golvet igen
2

Kontrollera kopplingen överst på kopplingspedalen.. Leta efter något som kan hålla pedalen nere eller några delar som ser slitna. Vissa bilar har en returfjäder som kan ha brutit eller lossnat.
3

Öppna behållaren kopplingsvätskan. Ibland bromsarna och kopplingen dela en reservoar. Kontrollera vätskenivån. Titta också på vätskan för någon missfärgning eller grumling som kan tyda på främmande ämnen i systemet. Om vätskan är låg, då råga på linjen. Pumpa kopplingspedalen för att fylla på systemet.
4

Inspektera cylindern koppling master och slave cylinder för läckor. Leta efter missfärgning runt sälarna, liksom sprickor eller bucklor i tätningar eller vätska på utsidan av cylindern. Cylindern ska vara rent på utsidan om det inte finns några läckor.
5

Kontrollera koppling linjer för några uppenbara läckor. Om du hittar en läcka i en linje, så du kanske kan försegla den med tejp tills du kan få till en reparationsverkstad. Se till att du kontrollerar kopplingsvätska igen efter att du har hittat läckan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66828.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.