Vilka koder Mean på en Camaro

De koder på en Camaro visas endast när något är fel med bilen. Genom att plugga en diagnostisk dator till rätt port, vanligen placerad på passagerarsidan av bilen, kan du diagnostisera vad som är fel. Den diagnostiska enheten frågar datorn som reglerar bilen. Denna dator laddar de koder som anges i den till den diagnostiska datorns bildskärm. Instruktionsboken av bilen kommer att innehålla en beskrivning av vad varje numrerad kod betyder. Kod 33 & 34
Koder

33 och 34 betyder två olika saker för din MAP (grenrör absolut tryck) sensor. Kod 33 innebär att MAP-sensorn fungerar under dess nödvändig operation. Vanligtvis denna kod visas när MAP-sensorn börjar misslyckas. Kod 34 visas när MAP-sensorn fungerar på en alltför hög nivå, som snabbt kommer att bränna ut sensorn, som kräver sin ersättning för bränsle reglering. Ibland dessa koder dyker upp när tanklocket har lämnat ut bilen, skrivit och driven. Utan tanklocket på bilen, är det svårt för MAP-sensorn att mäta den korrekta mängden av vakuum att använda. Om denna kod kommer upp, se till att din gas cap är på hela vägen, rensa koderna och försök köra dem igen. Om samma kod kommer upp igen, granska din MAP sensor.
Code 51

kod 51 brukar anses vara en användare felkod. Detta innebär att den diagnostiska datorn inte är ansluten hela vägen i kortplatsen. Kod 51 kan också visas som Code 0 på diagnostiska datorer tillverkade före 1999. Koppla den diagnostiska datorn, rensa koderna och sätt i den igen. Om det fortsätter att få fel som detta, ta det till en servicedesk. Denna kod kan också visas om den diagnostiska datorn inte kan läsa bilens dator. Om fordonet inte kommer vev, behöver datorn undersökas för att vara säker på att problemet inte är bilens dator snarare än den diagnostiska maskinen.
Code 13

Kod 13 visas när syresensorn börjar få problem. Bilar kan puttra eller har problem "andas". Om luftfiltret inte har rengjorts under en lång tid eller inte alls, har det rengöras. Rensa koderna på maskinen och se om det löser problemet. Om den inte gör det, ska bilen undersökas för en dålig lambdasond.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65561.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.