Tecken på en Bad Elsystem i en bil

Elektriska problem kan tycks svårlösta och förvirrande, men de är faktiskt ganska lätt att diagnostisera när du känner till grunderna. Ett elektriskt system bara kan misslyckas på så många olika sätt, när du räkna ut vilken typ av fel du arbetar med, att hitta källan är bara en fråga om tid och uthållighet. Kom bara ihåg att elektriska system inte veckor gamla varmkorvar. De har inte "går dåligt", de bara fel på en plats eller en annan. Blowing Säkringar

Elsystem problem kommer ofta initialt manifesteras som säkringar. Säkringarna är den svaga länken i ditt elsystem, avsedd att överhettas och misslyckas innan någon av de medföljande kablarna gör. Om metallen under isoleringen av en positiv tråd vidrör ramen eller vidrör ren metall kärna av en jordledning, kommer värmen skapas under denna korta kontakt svetsa effektivt de två tillsammans. Resultatet är en överbelastning i kretsen och trasiga säkringar. Tänk dock kan att frysta eller funktionsstörning elektriska motorer orsakar också säkringar.
Kusliga Delningsfilter

genomsnittliga elsystem är en studie i teknisk bekvämlighet på del av tillverkarna. En biltillverkare kommer ofta ansluter helt orelaterade system genom samma krets, radioapparater går genom takbelysning, transmission styrenheter köra igenom mätare och reglage motor delar en krets med den elektriska blinkande skallen shifter knopp. Om du aktiverar din vindrutetorkare stänger av radion eller rulla upp fönstren dödar din motor, så oddsen är att du har en oavsiktlig crossover eller kort i ett enda system.
Random tillbehör Shut- Off

Motståndet i en krets orsakar elektrisk energi för att fastna vid tryckpunkten. Eftersom energi inte kan gå framåt och mer energi håller hopar sig bakom det, börjar den elektriska energin till "vibrera" och skapa värme. Eftersom en given ledare kan bara flytta en viss mängd energi, kommer all värme i ledningen skapa en kaskadeffekt av överhettning. Så småningom kommer värmen att få tillräckligt hög att kretsen kommer att blåsa en säkring eller misslyckas med att överföra makten till tillbehöret.
Batteri Döden och strömförbrukning
p Om du parkerar din bil på natten och ständigt finna att batteriet har dött av morgonen, så oddsen är att du upplever någon form av kort eller strömförbrukning (tillbehör inte stänga av). För att testa ett kort i systemet, ta bort båda batterikablarna och anslut en digital multimeter (inställd på ohm av motstånd) och röra sonderna till dina kabelanslutningar. Det bör läsa någonstans runt 100 ohm, om den läser noll ohm, så har du en död kort i systemet. För att testa strömförbrukning, koppla bort pluspolen, ange din DMM att läsa i 10-amp intervall och röra sonderna till den positiva batteripolen och batterikabeln terminal. Du bör få en behandling i milliampere (0,001-amp till 0.009-amp) sortiment. Någon högre än så och något inte stänga av. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68354.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.