Tecken på en Katalysator behöver bytas

Katalysatorer är en del av avgassystem. De hjälper till att städa upp och eliminera eventuella föroreningar som förbränning lämnar efter sig. När de fungerar normalt, minskar de kolmonoxid och kolväten som strömmar ut ur avgasröret till extremt låga nivåer. När en katalysator inte fungerar, får fordonet inte passera ett avgasprov, och motorns prestanda kan vara dålig. När en katalysator behöver bytas, vissa tecken och symtom visar på behovet att ersätta den. Ojämn tomgång

När en katalytisk omvandlare behöver bytas kan fordonet tomgång ungefär, anteckningar AA1Car. En grov tomgång inkluderar ett högt ljud och en långsam eller racing motor, eller en kombination av båda. När ett fordon tomgång ungefär det kan också slå tillbaka.
Stalling

en sviktande katalysator resulterar i bilen motorstopp. När ett fordon spiltor, förlorar det plötsligt strömmen. Fordonet kan börja tappa fart och sedan stanna tvärt.
Utsläpp

När en katalysator är trasig, ger det en förhöjd nivå av utsläpp. Dessa utsläpp ingår kolmonoxid och kolväten.
Effekt och bränsle

En felaktig katalysator påverkar hastigheten makt. Om denna del av avgassystem går dåligt, då hög hastighet effekt kan saknas. Fordonet kan också uppleva en minskning i bränsleekonomi.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/63671.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.