Felsökning av bil problem

Bilar är bra när de fungerar, men de kommer alltid att behöva underhåll. När de bryter ner, problemet är inte alltid självklart. Att köra en diagnostisk kontroll på bilen, behöver du sannolikt att ta bilen till en mekaniker som har tillgång till en diagnostik maskin. Initialt kommer många problem att resultera i kontrollera motorn ljuset på. Kontrollera motorn ljus kommer inte berätta den exakta problemet, men kommer att indikera att det finns i själva verket ett problem. Den diagnostiska Maskinen kommer faktiskt läsa koden som bilens dator genererar att berätta den exakta problemet. Men du kan felsöka problem utan att använda någon diagnostisk maskin. Detta, i sin tur, kan hjälpa dig att gå rakt på kärnan i problemet utan att slösa en massa tid och pengar. Instruktioner
1

Kontrollera säkringarna. Om du upplever något elektriskt problem, eller problem som har en elektrisk komponent (nästan alla system på ett fordon har en elektrisk komponent associerad med det), kontrollera säkringen för den komponenten först. Öppna handskfacket och ta bort säkringen eller säkringar i fråga med säkringen avdragare på gruppcentralen. Diagrammet på undersidan av gruppcentralen lock hjälper dig att hitta rätt säkring du behöver.
2

Kontrollera färgad rök ur avgasröret. När det är något fel med motorn, har vanligast slutrör röker en blå färg. Avgassystem med en lätt blå skiftning indikerar att motorn brinner olja. Den blå röken indikerar ett oljeläckage någonstans inne i motorn. Detta måste åtgärdas omedelbart eftersom det kan leda till att motorn tveka, och skapa hårda starter på en kall motor. Vit rök indikerar att topplockspackningen har blåst och kylvätska läcker in i motorn.
3

Kontrollera vibrationer i ratten vid inbromsning. Feedback eller vibration i ratten vid bromsning indikerar att bromsbelägg och rotorer behöver ändras.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64377.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.