Vad är en sugslang i en A /C -system

Luftkonditionering ( A /C ) -system består av tre huvudkomponenter : ? Kompressorn , förångaren och kondensorn . Pågår mellan dessa komponenter är linjer som transporterar köldmedium i olika stater . Sugledningen kallas en slang främst i fordonssystem där den vanligtvis tillverkad av ett speciellt gummi i stället för metallrör . Slangen kan också identifieras genom vissa andra egenskaper . Temperatur

sugslang är den kalla linjen . Eftersom det bär köldmedium till kompressorn från förångaren , är det lägre temperatur än någon rad i A /C-systemet utom inne i förångaren själv .
Pressure
< p > slangen är det låga trycket linjen . När den kommer in i förångaren , går kylmediet från ett högt tryck vätska till en lågtrycksånga . Detta tillstånd fortsätter tills den återvänder till sugsidan av kompressorn. Därav namnet , sugslang .
Storlek

sugslang är den stora linjen . I de flesta A /C -system , särskilt de i bilar , är sugslangen betydligt större än den andra A /C linjer. Det bär kylmedelsånga och smörjmedel som måste ha utrymme att flyta med minimalt motstånd .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66803.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.