Hur Kontrollera utrymmet vevstakslager

Slitna stav lager i vevaxeln av bilens motor kan drastiskt lägre oljetryck, påverkar smörjsystem och accelererande motorslitage. Du kan kolla Lagerolja avslut i din motor för att avgöra om du behöver installera nya lager. I de flesta fall, kontroll av lagerspelet är en del av en översyn procedur för att hjälpa dig att identifiera möjliga källor till mekaniska problem och att dubbelkolla mekaniska reparationer påverkar vevaxeln och relaterade komponenter. Saker du behöver
Motor stativ, om nödvändigt
Stor dräneringskärlet, om nödvändigt
Wrench, om nödvändigt
Ratchet
tunnväggiga deep socket
Lösningsmedel
Lint- gratis handduk
Plastigage
Visa fler instruktioner
1

Säkra motorblocket till en motor stativ eller arbetsbänk eller riktigt säkra fordonet med pallbockar om du arbetar med motorn fortfarande inne i motorrummet.
2

Placera en stor tråget under motorn oljetråget. Skruva pannan avtappningspluggen med en skiftnyckel och tappa all motorolja. Ta bort oljetråget med en spärr, lång ratchet förlängning och ingångar. Detta gäller om du arbetar med motorn monterad i fordonet. Addera 3

Ta bort muttrarna som håller vevstaksöverfallet till vevstaken på den första kolven. Detta är en närmast framsidan av motorn. Lossa dessa muttrar jämnt i tre steg med hjälp av en tunn vägg djup hylsa och spärrskaft. Framsidan av motorn har vevaxelns remskiva och drivrem. Håll muttrarna anordnas så att du installerar dem på sin ursprungliga plats.
4

Observera pilen på stången locket och se hur det pekar mot framsidan av motorn. Du installerar om vevstaksöverfallet att pilen pekar i samma riktning. Lyft av vevstaken locket försiktigt så att du inte tappar lagret under vevstaksöverfallet.
5

Häll lite av lösningsmedel på en ren, luddfri handduk och använda denna trasa för att grundligt torka rent vevstaksöverfallet, bäring och journal, där locket monteras på vevaxeln.
6

Lägg en liten bit av Plastigage på vevaxeltappen, ungefär halva bredden av vevaxeltappen. Den Plastigage bör peka på främre eller bakre delen av motorn.
7

Placera vevstaksöverfallet tillbaka på plats med pilen på locket pekar på framsidan av motorn.
8

Montera två lock montera muttrarna för hand.
9

Dra åt muttrarna vevstaksöverfallet jämnt i tre steg till momentet specifikation anges i servicemanualen för just ditt fordon märke och modell. Använd den tunna väggen djup sockel och en momentnyckel. Detta kraschar Plastigage på plats på vevaxeltappen.
10

Lossa vevstaksöverfallet muttrarna jämnt i tre steg med hjälp av sak-väggen djup hylsa och spärrskaft.
11

Mät bredden på den havererade Plastigage på vevaxeltappen med hjälp av den tabell som följer på Plastigage förpackningen. Bredden på krossade Plastigage ger dig avslut lagret olja. Vanligtvis är detta mellan 0,001 och 0,002 inches. Jämför dina resultat med de specifikationer som anges i servicemanualen för just ditt fordon s år och modell.
12

Kontrollera lagret spelrummet för resten av vevstakarna efter steg 2 till 10, om det behövs.
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68128.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.