Vad är en bil s moden?

Limp läge, även kallat felsäkert läge eller en öppen slinga, är ett tillstånd som ett fordon återgår i händelse av en allvarlig sensor eller komponentfel. Fordonet körs dåligt, men bör lyckas få dig hem eller till en verkstad. Varje biltillverkaren genomför moden på ett annat sätt. ECM Sensorer

ECM, eller motorns styrenhet, även kallad en motor styrenhet, beroende på olika sensorer som övervakar gasspjällsläge, vevaxelposition, luft-bränsleblandning, motortemperatur och en mängd andra värden beroende på den aktuella fordonstypen. ECM är en dator och övervakar signalerna från varje sensor på fordonets motor. När en sensor ger en signal som ligger över eller under det förväntade intervallet, kommer en felkod lagras i ECM och fordonets kontrollera motorn tänds. Om felet är allvarligt nog, kommer ECM återgå till moden. Detta liknar en dator återgå till standardläget.
Effekter

moden kommer ECM återgå till en uppsättning av lagrad, och begränsad, standard motor parametrar. Till exempel kommer luftbränsleförhållandet inte justeras i realtid och motorn går väldigt rik. Tändningsmatris kommer att sättas till en förutbestämd kurva, och gasrespons allvarligt kommer att minskas tillsammans med motorns maximala varvtal.
TCM

Automatiska växellådor har en TCM eller transmissionsstyrmodulen, som fungerar tillsammans med ECM styra omvandlare lock-up, fluid trycket, nedväxlingar, skift fasthet och pekar skift. Automatiska växellådor också kan ha en moden.
Effekter

moden kommer TCM beordra överföring att gå till fullt systemtryck för att förhindra kopplingen slirar. . Det kommer också att låsa transmissionen i en växel, oftast andra eller tredje
reparationer som krävs

Kom ihåg, är moden just det, dess syfte är att få dig ur motorvägen och till närmaste verkstad eller hemma. Har din bil repareras så snart som möjligt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68466.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.