Vad händer när en generator dör?

Elsystem felsökning är en av de mest grundläggande formerna av fordonsindustrin diagnos, och det är enklare än du kanske tror. Elektriska system är främst en fråga om tillgång och efterfrågan, du har antingen fått makt och en komplett krets, eller du inte. Generatorn ger denna effekt och hjälper till att fullborda kretsen, vilket gör ett fel i denna avdelning ett som kan påverka hela din bil. Grundläggande Fel

Generatorn är, först och främst, en generator, ju snabbare den snurrar, desto mer ström den ska producera. Hur att makt manifesterar är upp till spänningsregulatorn inuti generatorn, en enhet som ansvarar för att hålla produktionen på en stadig 14 volt oavsett generator strömstyrka produktionen. När spänningen regulatorn börjar gå eller generatorns utgång sjunker för lågt, kommer systemet spänningsfall. Detta spänningsfall kan påverka ett antal system i ett antal olika sätt.
Lights Dimming

Din bilens ljus är en av de mest strömkrävande tillbehör, och de 're ganska känsliga för förändringar i spänning. Ett spänningsfall kommer väsentligt att minska temperaturen på glödtråden i ljusets glödlampor, vilket får dem att dim. Ljus som får starkare eller svagare beroende på motorns varvtal är ett klassiskt tecken på en växelströmsgenerator att inte producera tillräckligt med ström vid låga varvtal. I fall som detta, kan du få en generator eller spänning varningslampa som tänds vid tomgång, men inte under kryssning eller acceleration.
Tillbehör Performance

Andra tillbehör i din bil behöver en konsekvent spänningsmatning samt. Elhissar, AC fläkt, bränslepump, kylfläkt och allt annat som använder en elmotor kräver alla en stadig tillförsel av spänning för att bibehålla motorns varvtal. Medan den förstnämnda kommer bara att resultera i långsam tillbehör prestanda, kan det senare leda till minskad motorprestanda och eventuellt överhettning på tomgång. Tändsystemet kan drabbas också, men i de flesta fall, kommer en förlust av bränsletryck skada prestandan mer än en underdimensionerad tändsystem.
Noise

Generatorer kan avge ett antal ljud eller lukter när de är på väg ut. Skrikande och gnällande är ganska gemensamma indikatorer för misslyckande, men du kan höra en mal eller rabbla om något har gått fel i det mekaniska drivsystem eller kullager. En dålig generator kan också avge en lätt till uttalad doft av elektrisk ozon, som du kanske bara kunna detektera med motorn och kylfläkten av. Addera Batteri Effekter

Batteriet och generatorn är, i en mening, de två största delarna av samma system. En döende generator kommer att misslyckas med att ladda batteriet, vilket gör det möjligt att köra genomgående låg på spänning. Bilen kan vara svårt att starta, eller kanske inte starta alls. Generator ledningar är mycket nära varandra och nära till målet, när de korta, kan de fylla en krets från batteriet till ramen och ständigt suger kraften ur det. Om du misstänker att ett internt kort, sedan stänga av motorn och håll en bågfil blad till generatorn. Om det fastnar, då din generatorn drar ström för att aktivera magneterna fältspolen inuti.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68523.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.